Over mij

JeZelf-Zijn

zijn wie je echt bent

Over MIJ

Mijn naam is Tania Van Assche en ik begon voor het eerst te ademen in mijn leven hier op aarde in 1975.

Op jonge leeftijd observeerde ik de wereld om mij heen al heel aandachtig en zag en voelde ik al snel wat er binnenin mensen gaande was, onder de rol die ze vaak uiterlijk speelden. Omdat ik dat toen niet zo goed begreep, was ik eerder stil en teruggetrokken. Ook mijn ouders waren vooral bezig met overleven en hadden het niet altijd makkelijk met zichzelf, waardoor ik soms in heftige situaties terecht kwam en niet altijd kind kon zijn. Om niemand tot last te zijn, zette ik mijn eigen gevoel opzij en paste ik mij telkens aan anderen in mijn omgeving aan.


Lief zijn en altijd klaar staan voor anderen leek me dan ook een veilige optie die jarenlang heeft gewerkt.

Toch voelde ik me niet echt gelukkig en enkele ingrijpende gebeurtenissen zorgden ervoor dat ik op zoek ging naar antwoorden. In de jaren die volgden heb ik zowat alles geprobeerd: cursussen, therapie, familieopstelling, healing, boeken,... vaak dacht ik dat ik een oplossing gevonden had en was ik weer even zoet met de nieuwe inzichten... tot ik weer bij die onrust kwam en ik mijn zoektocht verder zette.

Intussen weet ik waarom ik overal bleef zoeken, veel leerde en toch niet werkelijk kon 'vinden', ik zocht de antwoorden buiten mij...


Toen ik zo'n 14 jaar geleden kennis maakte met begeleid mediteren, was het dus best even wennen om aandacht aan mezelf te leren geven, om mezelf te leren voelen... Ik leerde op een nieuwe manier kijken, niet meer gefixeerd om van mijn problemen af te geraken en beter te willen worden, maar vanuit een ruimer perspectief. Met die nieuwe kijk begon ik de realiteit en vooral wat ik ervan gemaakt had, écht te zien. Ik leerde meZelf en mijn beperkende ego-patronen beter kennen en liet beetje bij beetje al de verhalen los van wat en wie ik dacht te zijn, maar niet werkelijk ben. Gaandeweg kwam ik vanuit mijn overvolle hoofd bij mijn gevoel.


En dat is de mooiste verschuiving die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, van buiten naar binnen focussen en BEWUST WORDEN, het geeft me zoveel helderheid en rust. Ik hoef niet alles te volgen, overal in mee te gaan,...


Een heel nieuw leven is zich beginnen ontvouwen, ik ben steeds meer gaan luisteren naar mijn diepste waarheid en gaan volgen waar mijn essentie mij brengt. Dat geeft me diepe vreugde en vervulling. Ik voel me nu ook veel meer verbonden met meZelf, met anderen en aanwezig in het leven. Is het dan altijd gemakkelijk? Nee hoor! Maar ik heb geleerd om met al de uitdagingen in mijn leven om te gaan en te kijken waar ik geraakt word, zodat ik de verantwoordelijkheid en die pijn niet meer bij anderen hoef te leggen, maar kan genezen in mezelf. En zo blijf ik steeds verder evolueren.


Alsof er steeds meer laagjes wegvallen... Ik merk meer stroom en meer vrijheid in mezelf en dat vertaalt zich ook in mijn leven. Ik kies bewuster voor de essentie, voor wat er echt belangrijk is. Zo ben ik nu gepassioneerd bezig met het verder uitbouwen van mijn praktijk 'JeZelf Zijn', om ook andere mensen zoals jij te inspireren om vanuit je diepste Zelf te gaan leven.


Intussen ben ik nog mama van 2 dochters van 12 en 15, hou ik van yoga in de ochtend, van bewust ervaren en iets nieuws verkennen, mensen ontmoeten, reizen, lezen, luieren, sfeer en gezelligheid, geïnspireerd en gefocust werken, iets lekkers op tafel toveren,... En... voel ik me daarin vaak heel dankbaar voor alles en iedereen bij wie ik kon en nog steeds kan groeien en wat we samen delen. Kortom, ik leef, geniet en creëer hier graag op aarde.

Trainingen en ONTDEKKINGEN

Vanuit mijn passie voor mensen en het leven ga ik dan ook heel graag op onderzoek.

Doorheen de jaren heb ik me verdiept in verschillende Zelf-ontwikkelingsmethodes en opleidingen, zowel in de eerder psychologische als de spirituele visie. Ook hoe de wetenschap kijkt naar energie en bewustzijn boeit me mateloos.


Zo volgde ik enkele jaren de opleiding Psycho-Dynamica, daarna Life Coaching en Relatie Coaching,  Mindfulness en Mindfulness Based Cognitive Therapy, Kinderen coachen vanuit ZIJN, Yoga en nog heel wat meditatietrainingen waaronder Je Lichtlichaam Ontwaken, Ego Overstijgen, Lichtlichaamsbewustzijn,...

Ook behoorlijk wat boeken en films over psychologie en bewustzijn heb ik verslonden.


De voor mij belangrijkste training was en is eigenlijk nog steeds HET LEVEN zelf...

Dat alles vormt een mooie combinatie van 'kennis', aanvoelen en steeds bewuster ZIJN...

Wat kan ik VOOR JOU betekenen...

In het leven leven ga je van het ene verhaal naar het andere, soms aangenaam, soms ook helemaal niet.

En toch... alles wat je meemaakt gaat over jou. Het begint in jouw bewustzijn.


Omdat je vanuit je hoofd en de opgedane kennis niet altijd bij de ervaring komt, help ik jou graag om naar binnen te focussen, om jeZelf te gaan voelen en ervaren. We scheppen samen de ruimte waarin je kunt vertragen, verdiepen en waarin ik je laat zien hoe jij je kunt bevrijden van jouw beperkende patronen en overtuigingen over jezelf, in je relaties, op je werk,... zodat je steeds meer thuis kunt komen in wie je écht bent en een vervullend leven kunt creëren dat bij jou past.


Neem gerust je tijd om mijn site te ontdekken en ik kijk er al naar uit om je te ontmoeten...

Liefs,

   Tania


Copyright © 2019 JeZelf Zijn