JeZelf ZijnAdemen, ontspannen en contact met je lichaam...

Je hebt een lichaam, maar je bent het niet... Het lichaam is jouw instrument om hier op aarde te kunnen voelen en ervaren met al die zintuigen. Het is uniek en bestaat uit een vibrerende massa energie die de materie van je lichaam vorm geeft.  

Hoe ervaar jij dat? Hoe is de relatie met je lichaam? 


Ook hier laat je je vaak afleiden door wat anderen je over jouw lichaam vertellen, over wat goed is en wat niet, hoe het eruit zou moeten zien,... Je wordt overspoeld door al die concepten van buitenaf.

Maar wat kies jij nu... Wil je blijven streven om te voldoen aan die beelden? Of voel je dat je klaar bent om bewust contact met je lichaam te maken? Om volledig in je lichaam te zijn en te luisteren naar jouw cellen, naar hun eigen wijsheid? 


Hoe je lichaam nu ook is, blokkades en ziektes zijn ontstaan vanuit weerstand en stress, vanuit het gebrek aan werkelijk contact met jouw bron van energie en dat kan je leren... Vanuit verbinding ga je anders en dieper ademen, meer aanwezig zijn, uit je hoofd komen, makkelijker voelen en ervaren. Zo kan je lichaam op natuurlijke wijze ontspannen en genezen


Contact maken met je lichaam is voelen, luisteren en thuiskomen in je leven hier... Voelen, emoties en relaties...

Je ervaart emoties, maar je bent ze niet... ook emoties hebben een functie in jouw leven hier. 

Maar wat je voelt heb je vaak leren onderdrukken, het mocht er niet altijd zijn. Je werd afgeleid met troostende woorden of in een soort vermannende houding geduwd, waardoor je niet altijd wist wat je ermee moest. 


Zo heb je een mechanisme ontwikkeld, waarbij je op zoek gaat naar positieve emoties, je goed voelen en wegloopt van negatieve, pijnlijke emoties. Dat heeft zo'n invloed gehad op jouw gedrag en is ook nu nog heel duidelijk zichtbaar in jouw relaties, in de patronen die je daarin in jezelf ontmoet. Je hebt dan de neiging om je te gaan afschermenwaardoor je jezelf niet durft zijn in contact met mensen en je eigenlijk niet meer kunt groeien. 


Als je leert omgaan met emoties, bewust wordt van wat jij voelt, breng je weer stroom in die energie.

Dan hoef je het ook niet bij de ander te leggen, maar neem je de verantwoordelijkheid voor jouw leven terug! 

Je opnieuw durven openen, maakt dat je je niet langer eenzaam hoeft te voelen. Het maakt je bewust van wat andere mensen jou laten zien over jezelf, zodat jij je kunt bevrijden van alles wat je niet bent


Contact maken met wat je voelt, zorgt voor vervullende relaties met anderen... Gedachten, rust in je hoofd en mindset...

Je hebt gedachten, maar je bent ze niet... met het denken kun je creëren en richting aan jouw leven geven. Waar je aandacht aan geeft, gaat zich na een tijdje manifesteren

Maar meestal heb je het gevoel dat je gedachten jou bepalen, jou overheersen. Als je dat hoofd maar eens kon stilleggen... Omdat je niet echt hebt leren voelen, is de energie vaak te geconcentreerd in jouw hoofd. 


Je bent alles gaan beredeneren, verklaringen gaan zoeken,... Onderweg heb je dan ook heel wat conclusies getrokken over wie jij bent en de aard van jouw leven hier. Zo zijn jouw overtuigingen ontstaan, je bent beginnen geloven in die concepten en je hebt niet altijd door hoe je jezelf daarin beperkt. Op die manier is jouw persoonlijkheid ontstaan, het ego, het verhaal over jezelf... 


Als je leert 'zakken' en weer bij jouw ervaring komt, ontstaat er meer rust in je hoofd. Dan is er ruimte voor inspiratie, nieuwe oplossingen,... Je voelt je veel meer verbonden met jouw intuïtie waardoor je al die informatie en prikkels van buitenaf beter kunt onderscheidenHet is duidelijk wat er bij jou past en wat niet. 

Zo heb je nog heel wat tijd en energie beschikbaar om te doen wat jij leuk vindt, om te leven... 


Mentale hygiëne is heel belangrijk om die helderheid en focus te vinden waarmee je jouw leven creëert...Jij als ziel, hogere trilling en bewustzijn...

Je hebt een lichaam, je ervaart emoties en je kunt jouw gedachten gebruiken om te creëren.

Maar wie of wat ben jij dan

In essentie besta jij uit energie, jij bent bewustzijn, jij bent ziel.

Ook de wereld waarin je leeft is energie, alles wat je ziet, voelt, hoort,... bestaat uit trillingen en vibraties.

Je kunt je daarin bewegen en kiezen van waaruit jij je leven vorm geeft. 


Hoe meer jij je nog identificeert met het lichaam, emoties en gedachten, hoe lager de trilling van energie waarin je je bevindt. Daar leef je vooral vanuit beperkingen en tekort, dan denk je dat je je best moet doen om je plek te verdienen en je voelt je al snel slachtoffer van een leven waarin alles jou lijkt te overkomen.


Als je jouw trilling leert verhogen, wordt je bewusterJe begint dan al die concepten te zien waar je zoveel geloof aan gehecht hebt. Het waren niet meer dan verhalen, die je ook weer kunt loslaten. Je connecteert opnieuw met jouw essentie, je voelt dat jij die levenskrachtenergie bent en dat je nu mag verder groeien naar jouw hoogste potentieel en genieten van een leven dat je zelf creëert.


Jezelf verkennen op een dieper niveau schenkt je een ruimer perspectief op jouw bestaan en

een mooi leven...


Copyright © 2019 JeZelf Zijn