Je hart openen


Je hart openenHoe open voelt jouw hart? Of heeft het leven jou voorzichtig gemaakt?

Want dat is wat er heel vaak gebeurt, negatieve ervaringen doen je hart sluiten, omdat je niet hebt geleerd hoe je ermee kunt omgaan. En dat is jammer, want dan heb je het moeilijk om je te verbinden met anderen.


Als kleine jongen of klein meisje had je dat niet, je was nog behoorlijk onbevangen. Jouw hart was van nature open, je had dromen en een rijke fantasie. Je vertrouwde het leven, andere mensen en ook jezelf.


Maar wat is er dan intussen met jou gebeurd?


Voel jij je soms eenzaam? Onbegrepen? Vind je het lastig om anderen te vertrouwen? Heb je moeite om werkelijk contact te maken met anderen? Heb je bindings- of verlatingsangst? Het zijn allemaal signalen dat jouw hart onderweg gekwetst is geraakt en je jezelf bent gaan beschermen.


En daar kruipt heel wat energie in, dat voortdurend op je hoede zijn... om niet meer gekwetst te worden. Voor sommige mensen wordt het afschermen zelfs een manier van leven, om te kunnen overleven


Wil je het graag anders?


Op deze dag ga je jezelf, jouw hart en je relaties van nabij onderzoeken. Je leert hoe je met oude pijn kunt omgaan, met vertrouwen, hoe je kunt loslaten,... en we geven heel wat aandacht aan hoe jij je hart weer kunt openen en genieten van jouw relaties.

Za 23 november 2019  10u - 17u

85 euro Copyright © 2019 JeZelf Zijn