Verken jeZelf


Verken jeZelf...

verheldering bij levensthema's


Bewust ZIJN... het brengt je weer bij jeZelf en bij de realiteit hier op aarde en die is niet zo beperkt als jou altijd geleerd werd.

Maar wanneer je jeZelf verliest in alles buiten jou, ben je niet meer afgestemd op jouw essentie, op jouw bron van energie en bevind je je in een lagere trilling van bewustzijn, waarin je verdwaalt in jouw ego-persoonlijkheid en de overtuigingen en verhalen in je leven, waardoor je niet altijd helder ziet wat er echt is. 


Op deze avonden wil ik je inspireren om vanuit een ruimere visie, vanuit de hogere trilling van bewustzijn naar jezelf en naar thema's in jouw leven te kijken.

Je krijgt telkens een stuk verheldering over het betreffende thema, meditatie en oefeningen brengen je bij jouw unieke beleving. Tussendoor is er alle ruimte om iets te vragen en te delen.


Deze avonden kan je gerust los van elkaar volgen en zijn ideaal om te gaan voelen wat bij jeZelf komen en  een nieuwe visie op je leven voor jou kan betekenen...


TWEEWEKELIJKS OP WOENSDAGEN VAN 19u30 - 21u30               € 20,- per avond 

Woe 4 december 2019: Jouw grenzen voelen en respecteren

Heb jij moeite om jouw grenzen te voelen? Als je geleerd hebt om altijd eerst rekening te houden met het belang van een ander, kun je daar aardig mee worstelen. Om je grenzen aan te geven is het belangrijk om eerst jezelf te leren voelen, om bewust te worden van wat jij nodig hebt. Want grenzen zijn iets heel persoonlijks, voor iedereen ligt dat anders. En jij mag gerust de ruimte nemen die je nodig hebt.


Misschien voel je jouw grenzen wel, maar vind je het moeilijk om voor jezelf te kiezen. Je bent bang voor de gevolgen... je voelt je onzeker over de mogelijke reactie van de ander, bang om iemand te kwetsen en tegen boosheid of genegeerd worden, aan te lopen. Toch is het belangrijk om ook dan jezelf te respecteren, anders blijf je hangen in situaties die steeds terugkeren.  


Wanneer je weet waar jouw grenzen zijn, kun je ze ook makkelijker aangeven. Voor elke nee die je voelt, kun je gemakkelijker ja zeggen tegen wat jij wilt. Dat is de volgende stap, jouw grenzen ook echt leren uitdrukken en jezelf niet meer wegcijferen. En net daarin zul je merken dat mensen jou meer gaan respecteren.


Op deze avond gaan we na in welke gebieden van je leven jij het nog moeilijk hebt om je grenzen aan te geven en hoe je daarin voor jezelf een stabiele basis kunt vinden met gezonde grenzen, zodat ook jij weer volop aan bod mag komen in jouw leven. 

Woe 18 december 2019: Mijn intenties voor 2020

Het einde van het jaar komt al snel dichterbij. Een jaar waarin je wellicht weer heel wat geleerd hebt over jezelf en over het leven dat je leeft. Soms had je een aangenaam gevoel, soms ook helemaal niet. En net aan dat wat er niet goed voelde of waar je ontgoocheld was in jezelf,... beslis je vaak om er bij de start van een nieuw jaar, aan te gaan werken.


Bij het begin van een jaar worden er dan ook veel nieuwe voornemens gemaakt. Toch komen de meeste vanuit je ego-persoonlijkheid die het nog beter wil doen, er nog beter wil uitzien,... Als je goed kijkt merk je dat het meestal dingen zijn die je vanuit je hoofd wilt bereiken om te voldoen aan een beeld dat je jezelf gesteld hebt. Maar past het wel bij jou?


Dat is ook de reden waarom vele van die voornemens niet lang stand houden. Ze komen niet vanuit je ware Zelf, maar vanuit je ego die iets wil veranderen aan omstandigheden, zonder eerst dieper te gaan voelen naar wat eronder ligt. 


Daarom nemen we op deze avond samen tijd om even stil te worden, om te reflecteren, om dankbaar te zijn en te gaan voelen wat jij nu nodig hebt. Eens je dat helder hebt, kun je jouw intenties voor het nieuwe jaar plaatsen en ook loslaten. Zo mag je op een heldere en bewuste manier aan 2020 beginnen. 


Copyright © 2019 JeZelf Zijn