Verken jeZelf


Verken jeZelf...

verheldering bij levensthema's


Bewust ZIJN... het brengt je weer bij jeZelf en bij de realiteit hier op aarde en die is niet zo beperkt als jou altijd geleerd werd.

Maar wanneer je jeZelf verliest in alles buiten jou, ben je niet meer afgestemd op jouw essentie, op jouw bron van energie en bevind je je in een lagere trilling van bewustzijn, waarin je verdwaalt in jouw ego-persoonlijkheid en de overtuigingen en verhalen in je leven, waardoor je niet altijd helder ziet wat er echt is. 


Op deze avonden wil ik je inspireren om vanuit een ruimere visie, vanuit de hogere trilling van bewustzijn naar jezelf en naar thema's in jouw leven te kijken.

Je krijgt telkens een stuk verheldering over het betreffende thema, meditatie en oefeningen brengen je bij jouw unieke beleving. Tussendoor is er alle ruimte om iets te vragen en te delen.


Deze avonden kan je gerust los van elkaar volgen en zijn ideaal om te gaan voelen wat bij jeZelf komen en  een nieuwe visie op je leven voor jou kan betekenen...


TWEEWEKELIJKS OP WOENSDAGEN VAN 19u30 - 21u30               € 20,- per avond 

Woe 20 november 2019: Loskomen van perfectionisme

Perfectionisme is in essentie een mooie eigenschap, het betekent dat je voor iets gaat, met de grootste zorg en toewijding met iets bezig bent en het ook afwerkt. En dan kun je ervan genieten.

Maar, het kan ook krampachtig zijn... Als je altijd alles perfect wilt hebben tot in de puntjes, de lat voor jezelf voortdurend heel hoog legt, dat eigenlijk ook verwacht van anderen en moeite hebt om los te laten, dan is het niet meer zo gezond. 


Perfect willen zijn is een manier om controle te krijgen over jezelf, over jouw omgeving. Het is heel sterk naar buiten georiënteerd zijn, waardoor je de voeling met jezelf niet meer hebt. Je ziet het ook op sociale media, al die perfecte plaatjes, omdat de meeste mensen denken dat ze anders nog niet goed genoeg zijn.


Op die manier leven houd je gevangen in een zich steeds herhalend patroon en dat is lastig, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de anderen in jouw omgeving. Perfectionisme is dan ook een beschermingsmechanisme van het ego. Het is iets wat je doet, maar niet wie jij bent. Als je jezelf gaat bestempelen als een perfectionist, zet je het nog meer vast. Maar als je de moed hebt om dieper te durven voelen, zal je merken dat er veel meer onder verscholen zit. En net daarin kan het wat losser en ruimer voor je worden...


Op deze avond ga je voelen wat er voor jou onder dat perfectionisme schuilt, hoe je daarmee kunt omgaan en meteen ook meer ruimte kunt creëren voor de flow van je ziel in jouw leven.

Woe 4 december 2019: Jouw grenzen voelen en respecteren

Heb jij moeite om jouw grenzen te voelen? Als je geleerd hebt om altijd eerst rekening te houden met het belang van een ander, kun je daar aardig mee worstelen. Om je grenzen aan te geven is het belangrijk om eerst jezelf te leren voelen, om bewust te worden van wat jij nodig hebt. Want grenzen zijn iets heel persoonlijks, voor iedereen ligt dat anders. En jij mag gerust de ruimte nemen die je nodig hebt.


Misschien voel je jouw grenzen wel, maar vind je het moeilijk om voor jezelf te kiezen. Je bent bang voor de gevolgen... je voelt je onzeker over de mogelijke reactie van de ander, bang om iemand te kwetsen en tegen boosheid of genegeerd worden, aan te lopen. Toch is het belangrijk om ook dan jezelf te respecteren, anders blijf je hangen in situaties die steeds terugkeren.  


Wanneer je weet waar jouw grenzen zijn, kun je ze ook makkelijker aangeven. Voor elke nee die je voelt, kun je gemakkelijker ja zeggen tegen wat jij wilt. Dat is de volgende stap, jouw grenzen ook echt leren uitdrukken en jezelf niet meer wegcijferen. En net daarin zul je merken dat mensen jou meer gaan respecteren.


Op deze avond gaan we na in welke gebieden van je leven jij het nog moeilijk hebt om je grenzen aan te geven en hoe je daarin voor jezelf een stabiele basis kunt vinden met gezonde grenzen, zodat ook jij weer volop aan bod mag komen in jouw leven. 


Copyright © 2019 JeZelf Zijn