De modules van Je Ego Overstijgen

De modules van 

Je ego overstijgen

Volume 1 - Opnieuw geboren worden


Ben je klaar om opnieuw geboren te worden? Om je leven en bewustzijn op nieuwe manieren te ervaren, om je open te stellen voor meer vreugde, liefde, vrede, harmonieuze relaties en overvloed? Ben je klaar om je zelfbeeld te transformeren van een beperkt geïsoleerd zelf tot de pracht van het ware Zelf dat je werkelijk bent?


Wanneer je klaar bent voor deze transformatie, om meer te kennen van de wijsheid, kracht, inspiratie en vrijheid van je ware Zelf, om pijn en lijden los te laten en je leven en je relaties op nieuwe manieren te zien, dan zal deze module jou bijstaan.


Deze begeleide meditaties verheffen en verruimen je, ze leiden je naar het ervaren van het licht dat je ego ontmaskert en dat duidelijk maakt hoe het ego je heeft beperkt en je heeft laten lijden. Je zult dit toegenomen licht gebruiken om je gedachten, emoties en dagelijks leven te transformeren en om de begeleiding van je ware Zelf te horen.


Je zult manieren leren om de wijsheid, kracht en overvloed van je ware Zelf te contacteren en om de energie, vrijheid en vrede te kennen die het jou elk moment schenkt. Je zult de natuur van spirituele kracht verkennen en ervaren en weten wat het betekent om je ego te overstijgen. *


Volume 2 - Emoties transformeren


Emoties blijven maar al te vaak jouw leven bepalen. Je hebt emotionele opvoeding gemist of je verliest jouw weg in emotionele stormen of je bouwt steviger muren rond je emoties.


Met deze module laat je goddelijke liefde ontwaken, blijf je helder rond emoties, verander je situaties en bevrijd je vastzittende emoties door contact met je ware zelf. Je ervaart oneindige mogelijkheden, kiest voor de voordelen van een vredig leven, houden van jezelf komt aan bod en je leert omgaan met negatieve emoties. Je bevrijdt jezelf daarbij van de herhaling van het verleden, leert de pijn los te laten  door tegenstellingen te overstijgen. Je verdiept en continueert jouw innerlijke vrede. Je accepteert ook meer vrede, vreugde en liefde. Deze module geeft je de kracht om voor je authentieke zelf te kiezen. *


Volume 3 - Je begeertelichaam evolueren


Je begeertelichaam is het deel van je ego dat bestaat uit wensen, verwachtingen en verlangens. In deze module zul je je ware Zelf contacteren en je begeertelichaam evolueren naar een nieuw gebied van gewaarzijn dat overeenstemt met de hogere visie en je ware Zelf in plaats van het massabewustzijn en de verlangens van andere mensen over jouw leven.


Deze evolutie is meer dan het veranderen van wat je verlangt. Je nieuwe begeertelichaam wordt een helder kanaal zodat het universele doorheen jou kan stromen. Je trekt prachtige omstandigheden naar je toe die voordien niet mogelijk waren. Je kunt de dingen creëren die jou echt vervullen en je leven verrijken.


Wanneer je de begeertes van het ego transformeert, wordt je steeds vaardiger om de innerlijke stilte te ervaren en volledig aanwezig te zijn in elk moment. Je kunt jezelf ervaren als stralend licht, liefde en wijsheid. Je hebt een toenemende ervaring van vrede, vrijheid en ruimte. Je ervaart grotere voldoening, dankbaarheid en waardering voor de rijkdom van je leven zoals het is. *


Volume 4 - Je geest verlichten


Met deze cursus kun je de verlichting van je ware Zelf ervaren die de natuur van je ego-denken onthult. Je gaat voorbij je ego-denken naar puur gewaarzijn, een staat van stilte waarin je creatieve gedachten kunt ontvangen, heldere innerlijke begeleiding en kennis over je volgende stappen in elke situatie.


Een verlichte geest is één met je ware Zelf. De gedachten die opkomen zijn gedachten die je bijstaan, die je de weg tonen, die je vrede en oplossingen brengen. Deze gedachten bevatten nieuwe inzichten en begrip.


Je kunt gedachten loslaten die je afscheiden van je eigen ware  Zelf en dat van anderen zodat je meer liefde in je relaties kunt ervaren. Je kunt je openstellen voor grotere overvloed en negatieve gedachten loslaten over verouderen, gezondheid en je lichaam. *


Volume 5 - Het goddelijke zelfbewustzijn verdiepen


In deze module word je begeleid om een groot, onthullend, illuminerend licht te ervaren. Het licht van zelfrealisatie, van het ontwaken van je ware Zelf in je bewustzijn op een dieper niveau. Dit is de illuminatie die het mogelijk maakt om je ego te overstijgen op nog grondigere, levensveranderende wijzen. Het bevrijdt jou! Het helpt je bij het loslaten van je oude rollen, etiketten en een identiteit gebaseerd op ego. Zo kun je meer realiseren van je identiteit als je ware Zelf. Het licht van het Zelf schijnt in je geest, verlangens en emoties, het schijnt ook op alles waar je afgesloten, beperkt of vastgelopen was.

In deze module ga je voorbij het ego om het licht van de illuminatie te ervaren waarbij de rollen en identiteiten onthuld worden die je in het verleden hebt gespeeld, zodat je ze kunt bijstellen.


Met deze illuminatie weerspiegelen je gedachten de inspiratie en creativiteit van je ware zelf. Je hebt frisse, verruimende, originele ideeën. Je wordt niet langer beïnvloed door de gedachten, overtuigingen en projecties die anderen op jou overbrengen. Je kunt makkelijker de gedachten kiezen die je wil. Je bent niet langer verstrooid door onnodige gedachten die jou in cirkels laten lopen, die je energie verminderen en die geen doel hebben. Je herkent gedachten van je ware Zelf omdat ze goddelijke ideeën weerspiegelen en jou je pad tonen. *Volume 6 - Je ego overstijgen


Je ego bestaat uit je lagere gedachten en emoties en die schaduw en beperkingen kun je in deze module makkelijker laten oplossen. Door je ego te overstijgen kom je meer in balans. Je leven wordt vloeibaarder en vrediger. Je bent niet langer overgeleverd aan de energieën van je omgeving.

Vanzelf blijf je makkelijker bij je ware zelf, waardoor je meer liefde en licht kan toelaten.


Wanneer je je ego overstijgt, laat je vlotter oude patronen los, en oude manieren van "zijn". Hierdoor krijg je een sterker besef van je authentieke zelf, je ware natuur. Je krijgt meer en betere verbindingen waardoor er nieuwe deuren opengaan en nieuwe kansen verschijnen. Je ervaart meer synchroniciteit.

Vergeven wordt ook “echt”, wat heel belangrijk is. Dit kan omdat je de waarheid begint te zien.


Je bewustzijn kan niet expanderen als je blijft oordelen en hard bent voor jezelf.

Schuldgevoel, schaamte, ontkenning en andere ego-aspecten die lijden veroorzaken, kan je nu vrijlaten.

Hoe meer je je ego overstijgt, hoe minder je afhankelijk bent van appreciatie, goedkeuring en erkenning van anderen. Dit is prachtig en bevrijdend om te ervaren.


Je hebt al die bevestiging van buitenaf niet meer nodig, want je weet nu wie je bent. Je weet wat er goed en juist is voor jou. Zo kan je jouw grenzen beter aangeven. Je luistert naar je innerlijke leiding. De acties die je onderneemt en de woorden die je spreekt, reflecteren de waarheid over wie jij bent!

Kortom... alles wat je nodig hebt, bevindt zich in jou. *

* Gebaseerd op teksten van Roland Verschaeve


Copyright © 2023 JeZelf Zijn