Leren voelen

Groeitraject:

Leren voelen

Heb jij leren voelen? Weet je nog wat er gebeurde toen je klein was en je werd verdrietig, boos,... Weet je nog hoe snel je werd afgeleid of getroost of misschien zelfs genegeerd? Je mocht niet in die ervaring gaan, je moest flink zijn, wat je voelde werd ontkend,... waardoor je jouw emoties hebt leren wegduwen en onderdrukken. Maar dan kom je ook niet meer bij je zuivere gevoel, want je hebt dat natuurlijke proces niet leren vertrouwen


We zijn opgegroeid in een maatschappij waarin het emotionele als vrouwelijk en zwak werd gezien, het paste niet in die mannelijke cultuur. Je werd erom veroordeeld. Zo heb je een ego-persoonlijkheid ontwikkeld die dat moest zien te hanteren: sterk zijn, doorbijten, je kwetsbaarheid verstoppen,... Zelfs nu nog heb je vaak een oordeel over jezelf als je je emotioneel en gevoelig voelt. Kijk maar hoe diep dat erin gebakken zit.


Ook in de hulpverlening benaderen we dit aspect meestal nog heel mannelijk: praten over wat je voelt, het willen oplossen, emoties uitleggen of... ze eruit gooien zonder dat je bewust bent. 


Dat lucht wel even op, maar toch wordt het stilaan duidelijk dat ook dat ons niet werkelijk vooruit helpt, want we kunnen er nog steeds niet écht mee omgaan. Kijk maar hoe onwennig en onhandig we zijn als we dan weer bij iets onaangenaams komen. Het ego zoekt dan afleiding om niet te moeten voelen: een glas wijn, dwangmatig sporten, shoppen, snoepen, eten, opruimen, naar een sigaret grijpen, mediteren in de hoop rust te vinden,... Maar het is niet weg, je blijft het ontmoeten... 


Elke keer dat je opnieuw geraakt wordt, vervalt het ego al snel in je oude patroon van reageren. Het gaat zich verdedigen of dichtklappen en veel langer dan nodig in die bescherming blijven hangen. Net daarin zet je jezelf vast, want je gaat in tegen die emotionele stroom en daar verlies je zoveel energie, gewoon omdat je niet geleerd hebt hoe je daarmee om kunt gaan. 


En als er geen emotionele stroom is, dan vertaalt zich dat ook in je lichaam, het wordt moe en ziek en je zit niet meer in je eigen kracht. Ook je mentale energie wordt dan overgestimuleerd. Je piekert omdat je niet bij jouw gevoel komt. En dan wil je je hoofd stil leggen, terwijl je eigenlijk bij je gevoel mag komen. Bij die beleving... 


En daar wil ik je graag bij helpen, om dat natuurlijke proces weer te leren kennen. De eerste stap is je emoties leren hanteren, want die zitten in de weg om bij jouw kern en intuitie te kunnen komen. Je leert  hoe je die stroom kunt creëren in jouw emotionele energie, waardoor je al vrij snel het effect voelt in je lichaam en ook je hoofd rustiger wordt. 


Wat doe je nu met verdriet, met kwaadheid, met angst... met al die emoties... Hoe kun je daarmee aan de slag? Het is de belangrijkste stap op weg naar je diepste Zelf...


En dan... dan kom je bij het volgende, want als je ziet dat je nergens in hoeft te blijven hangen komt er eindelijk ruimte voor jouw potentieel, voor wat jij hier graag zou neerzetten in jouw leven op aarde. 

Dan gaat jouw energie niet meer naar reageren, maar naar creëren. En dat is een heel ander leven


Op een eenvoudige manier leer je in dit traject via meditaties en oefeningen, hoe je kunt toelaten wat je voelt, hoe je dan bewust wordt van wat het in jou veroorzaakt heeft, hoe je kunt loslaten... en hoe je dan weer ruimte en energie krijgt.  


Gedurende de sessies gaan we het ook telkens vertalen naar wat er nu in je leven speelt, zodat je alles gemakkelijk kunt integreren in je dagelijks bestaan, in de situaties waarin je nu zit. 


Het traject bestaat uit 10 modules. Na elke sessie kun je thuis verder aan de slag met de oefeningen in je werkboek, zodat je ook tussenin gemakkelijker bewust kunt blijven van jouw emotionele stroom en je groeiproces naar zuiver leren voelen. 


De 10 modules zijn:

1 - Wat heb jij gedaan met jouw emoties en gevoel?

2 - In je lichaam, jouw centrum van rust vinden

3 - Wat zijn emoties en wat is hun functie?

4 - Emoties doorvoelen

5 - Het proces van loslaten

6 - Wat met kwaadheid, angst, verdriet en andere onderdrukte emoties?

7 - De kunst van "open" blijven: je niet meer afsluiten of afschermen

8 - Hoe kun je ook het "positieve" écht toelaten?

9 - Intuïtie en zuiver voelen onderscheiden 

10 - Creëren vanuit jouw emotionele stroom

Hoe werkt het...


Dit traject kun je momenteel enkel individueel volgen op je eigen tempo, bij mij of online.

We maken een afspraak en je kunt meteen beginnen...

Elke sessie duurt 1 uur en bedraagt € 55,-


Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!


Copyright © 2023 JeZelf Zijn