Anders kijken naar "helpen"

Anders kijken naar "helpen"

Sta jij altijd klaar om iemand te helpen? Als je gevoelig bent, voel je al snel de nood bij iemand anders. Je herkent de pijn en wil die mee verhelpen. Dat is op zich een mooie kwaliteit, als je jezelf er tenminste niet in verliest. En dat gebeurt misschien nog te vaak, je durft geen nee zeggen, je denkt dat je moet luisteren, mee een oplossing moet zoeken,... 


Ook in de maatschappij wordt een ander helpen heel sterk aangemoedigd. Toch valt het me op dat we daarbij vooral iets willen oplossen, maar niet altijd dieper gaan kijken, naar wat het gecreëerd heeft...


Daardoor blijven we onbewust heel wat situaties in stand houden, blijven mensen naar je toe komen met dezelfde verhalen,... En jij, je wil een goed mens zijn en je blijft maar klaar staan. Maar help je dan echt?  


En daar wil ik het op deze avond graag met je over hebben. Ik wil je graag het onderscheid laten zien tussen helpen vanuit je ego (wat nog meestal gebeurt) en vanop zielsniveau. Want het ego heeft dat ruimere beeld niet, waardoor je al snel de neiging hebt om iets te "doen", in de hoop dat het weer wat lichter en aangenamer is. Maar dat heeft meestal een tijdelijk effect. Als je een probleem leert zien op zielsniveau, kom je bij andere inzichten en kun je de groei van een ander ondersteunen, dan help je ook echt. 


Maar ook jij komt aan bod. Ben je klaar om ook jezelf eens onder de loep te nemen, waarom je zoveel wil helpen, want daar zit nog iets bij jou. Hoe kun je daarin je grenzen beter voelen en aangeven. Hoe kun je jouw energie daarin verzorgen. 


Als je graag bewuster wil leven, dan is ook anders kijken naar "helpen" een mooi aspect om je eens in te verdiepen en te voelen hoe je dat in jouw leven kunt toepassen. 


Hoe werkt het...


We gaan samen online voor deze workshop. 

Wil je er graag bij zijn? Dan zien we elkaar in een ZOOMsessie op woe 18 mei 2022 van 20u tot 21u30.  De kostprijs voor deze avond is € 22,-.


Copyright © 2022 JeZelf Zijn