Even bij jeZelf - Meditatie-avonden

Even bij jeZelf

Meditatie-avonden

Mediteren wordt heel vaak gezien als een middel om je te ontspannen, om even uit alle drukte te kunnen stappen en weer die rust te vinden. Maar na afloop kom je opnieuw in jouw dagelijks leven en verlies je soms al snel weer dat gevoel van verbinding en verlang je naar een volgende meditatie, enz...


Het ego gebruikt meditatie nog vaak om even te ontsnappen aan de realiteit.

Maar... je kunt ook een stapje verder gaan en het gebruiken om bewust te worden, om dieper in jezelf te duiken, om in de trilling van je ware Zelf te gaan verkennen en te onderzoeken wat er vanbinnen in jou speelt, waardoor jouw leven er zo uit ziet


Want als je met iets zit, luister je meestal eerst naar je denken, naar jouw emoties of naar het advies van andere mensen. Het maakt de verwarring vaak alleen maar groter. Het lastige is dat je dan een oplossing zoekt vanuit het ego, vanuit iets willen doen, waardoor je niet altijd voelt wat het voor jou is, wat het jou laat zien, waarin jij kunt groeien.  


Op deze begeleide meditatie-avonden wil ik je dan ook heel graag inspireren om vanuit een ruimer bewustzijn naar jezelf en naar thema's in jouw leven te kijken. Je krijgt telkens een stukje verheldering over het betreffende thema, de meditaties en oefeningen laten je dieper voelen en brengen je bij de inzichten die jij nu nodig hebtTussendoor is er alle ruimte om iets te vragen en te delen.


Hoe werkt het...


Deze avonden worden live gegeven en kan je gerust los van elkaar volgen. Per avond betaal je € 22,-

Wil je er graag bij zijn? Dat kan op:

Woe 13 juli 2022 van 19u30 tot 21u30: De behoefte aan goedkeuring loslaten

Hoe groot is jouw behoefte aan goedkeuring? Het is een verlangen dat we allemaal wel ergens hebben, om erkend te worden, om ons geliefd te voelen, om ergens bij te horen. Maar wat als je afhankelijk bent van die goedkeuring om je goed te voelen.


In welke mate bepaalt wat anderen denken nog wat je kiest en wat je doet?

 

En het gaat soms sneller dan je denkt, kijk maar hoe vaak je een idee of een impuls laat varen, omdat je denkt dat je ouders er kritiek op zullen hebben. Of dat je partner het niet goed zal vinden. Kun je zien in welke mate jij hen nog wil behagen, hen niet wil kwetsen? Ook in vriendschappen, durf je daar jezelf te laten zien of ben je bang om die vriend(in) dan te verliezen?


Wat gebeurt er met jou in al die momenten dat je niet trouw bent aan wat jij voelt en jezelf opzij zet om toch maar graag gezien te worden? 

 

Je hoeft jezelf niets te verwijten, want het zit in onze cultuur. Je bent zo opgegroeid, je werd beloond als je het eerst anderen naar de zin maakte en daar worstel je nu nog vaak mee. Hoe verder je in je leven komt, hoe duidelijker je dit kunt voelen. En toch merk je ook dat er nog iets in jou zit waar je graag zou willen naar luisteren, dat je graag zou willen volgen.


Maar het is alsof er nog iets voor zit, je nog niet goed weet hoe je hieruit kunt komen. Hoe kun je je losmaken uit de beelden die (je denkt dat) anderen van jou hebben of waar je aan zou moeten voldoen? Hoe kun je die behoefte aan goedkeuring wat meer loslaten? 


Dat is waar we vanavond naar gaan kijken. Je ontdekt waarom je ego nog bang is voor die afkeuring en hoe je jouw trilling van zelfliefde kunt verhogen. Je leert hoe je kunt omgaan met de obstakels die jij daarin nog ervaart, zodat je je zekerder voelt bij andere mensen om ook jouw pad te durven bewandelen. 


Copyright © 2022 JeZelf Zijn