Even bij jeZelf - Meditatie-avonden

Even bij jeZelf

Meditatie-avonden

Mediteren wordt heel vaak gezien als een middel om je te ontspannen, om even uit alle drukte te kunnen stappen en weer die rust te vinden. Maar na afloop kom je opnieuw in jouw dagelijks leven en verlies je soms al snel weer dat gevoel van verbinding en verlang je naar een volgende meditatie, enz...


Het ego gebruikt meditatie nog vaak om even te ontsnappen aan de realiteit.

Maar... je kunt ook een stapje verder gaan en het gebruiken om bewust te worden, om dieper in jezelf te duiken, om de vibratie van je ware Zelf te gaan verkennen en te onderzoeken wat er vanbinnen in jou speelt, waardoor jouw leven er zo uit ziet


Want als je met iets zit of je wil een verandering, luister je meestal eerst naar je denken, naar jouw emoties of naar het advies van andere mensen. Het maakt de verwarring vaak alleen maar groter. Het lastige is dat je dan een oplossing zoekt vanuit het ego, vanuit iets willen doen, waardoor je niet altijd voelt wat het voor jou is, wat het jou laat zien, waarin jij kunt groeien


Op deze begeleide meditatie-avonden wil ik je dan ook heel graag inspireren om vanuit een ruimer bewustzijn naar jezelf en naar thema's in jouw leven te kijken. Je krijgt telkens een stukje verheldering over het betreffende thema, de meditaties en oefeningen laten je dieper voelen en brengen je bij de inzichten die jij nu nodig hebtTussendoor is er alle ruimte om iets te vragen en te delen.


Hoe werkt het...


Deze avonden worden live gegeven en kun je gerust los van elkaar volgen.

We beginnen om 19u30 en ronden af om 21u30. Per avond betaal je € 25,-


Wil je er graag bij zijn? Dat kan op:

Woe 16 november 2022: Omgaan met je triggers

Wat je ziet in jouw leven, heeft met jou te maken. Het leven laat je zien waar jij staat, wat je nog gelooft en ook wat je nog vast houdt in jouw energie. Want je resoneert en daarop creëer je situaties en mensen die jou daarin bevestigen, die jou raken. Als je emotioneel geraakt wordt, noemen we dat triggers. Soms is het best lastig om de trigger te herkennen, omdat je gewoon bent om de pijn uit de weg te gaan of om het bij de ander te leggen. Je ego is dan ook heel bedreven in vluchten, compenseren, een verhaal maken,... maar dan kom je niet verder. Heel wat mensen maken hun wereld steeds kleiner door onaangename ervaringen uit de weg te gaan, door zich af te schermen. Toch hebben triggers de functie om jou te laten groeien, om jouw energie te openen zodat je evolueert in je bewustzijn.  

Waarom herhaalt iets zich in je leven? Wat zie jij nog niet? In plaats van een oplossing te zoeken of weg te duwen wat zich aandient, gaan we op deze avond eerst eens luisteren naar wat die trigger jou wil vertellen. Als je dat helder hebt, leer ik je hoe je iets kunt veranderen in jouw energie, waardoor je dat patroon kunt doorbreken en die trigger jouw leven niet meer zo sterk zal beïnvloeden.


Woe 14 december 2022: Durven kiezen

Kiezen... niet altijd gemakkelijk in een tijd met zoveel mogelijkheden. Het maakt de verwarring vaak alleen maar groter. Zeker als het om belangrijke beslissingen gaat durf je nog niet altijd te vertrouwen op wat je diep vanbinnen voelt en dan ga je wikken en wegen in je hoofd. Het ego probeert je dan te beschermen door je in de comfortzone te houden. Het komt met allerlei redenen waarom je iets wel of niet zou moeten doen en versterkt vooral jouw twijfel.

Durf jij kiezen? Of blijf je in onbeslistheid hangen, waardoor de onvrede vanbinnen alleen maar groter wordt? Of heb je net last van "fear of missing out"? En hoe weet je wanneer je de "juiste" keuze maakt?

Op deze avond gaan we dieper kijken naar keuzes maken en hoe je daarin jezelf kunt leren vertrouwen, zodat het gemakkelijker voor je wordt. Hoe je kunt verbinden met jeZelf en met wat jij diep vanbinnen wilt, daar zitten de keuzes die je gelukkig maken. Want kiezen genereert energie, het opent een richting, het brengt stroom in je leven. Je leert je ook vrijer voelen in eerder gemaakte 'foute keuzes' die jou ook nu nog lijken te achtervolgen en hoe je kunt omgaan met de druk van buitenaf die jouw keuzegedrag vaak heel sterk beïnvloedt, zoals de angst over wat anderen ervan zullen vinden, zodat je ook daarin meer rust kunt ervaren.


Copyright © 2022 JeZelf Zijn