Even bij jeZelf - Meditatie-avonden

Even bij jeZelf

Meditatie-avonden

Mediteren wordt heel vaak gezien als een middel om je te ontspannen, om even uit alle drukte te kunnen stappen en weer die rust te vinden. Maar na afloop kom je opnieuw in jouw dagelijks leven en verlies je vaak al snel weer dat gevoel en verlang je naar een volgende meditatie, enz...


Je kunt ook een stapje verder gaan en het gebruiken om bewust te worden, om dieper in jezelf te duiken, om in de trilling van jouw ziel te gaan verkennen en te onderzoeken wat er vanbinnen in jou nog speelt, waardoor jouw leven er zo uit ziet


Want als je met iets zit, luister je meestal eerst naar je denken, naar jouw emoties of naar het advies van andere mensen. Het maakt de verwarring vaak alleen maar groter. Het lastige is dat je dan een oplossing zoekt vanuit het ego, vanuit iets willen doen, waardoor je niet altijd voelt wat het voor jou is, wat het jou laat zien, waarin jij kunt groeien.  


Op deze begeleide meditatie-avonden wil ik je inspireren om vanuit een ruimer bewustzijn naar jezelf en naar thema's in jouw leven te kijken. Je krijgt telkens een stukje verheldering over het betreffende thema, de meditaties en oefeningen laten je dieper voelen en brengen je bij de inzichten die jij nu nodig hebtTussendoor is er alle ruimte om iets te vragen en te delen.


Hoe werkt het...


Deze avonden worden live gegeven en kan je gerust los van elkaar volgen. Per avond betaal je € 22,-

Het adres is De Montblancplein 3 in Ingelmunster

Wil je er graag bij zijn? Dat kan op:

Woe 9 febr 2022 van 19u30 tot 21u30: Vind de harmonie in jouw relaties

Hoe kijk jij naar de relaties in jouw leven? Of het nu met je ouders, partner, kinderen, vriend(inn)en, collega's of gewoon met iemand die je even ontmoet, is. Je beseft het misschien niet altijd, maar je kijkt heel vaak vanuit verwachtingen naar de mensen in je leven, naar wat ze doen of net niet doen, want dat geeft jou een bepaald gevoel. 


Afhankelijk van of het goed of slecht voor je voelt, gaat het ego die mensen dan beoordelen. En het ligt in de aard van je ego om vooral voor het aangename te gaan, dan zoek je mensen op jouw trilling en hoop je zo die harmonie te ervaren. Telkens er weer iemand onaangenaam je pad kruist, probeer je dat zoveel mogelijk uit de weg te gaan om terug die harmonie te vinden. Maar op die manier koppel je die harmonie aan voorwaarden. 


Maar iedereen kan jou iets laten zien, daar zit de grote harmonie. Je hoeft je dan ook niet altijd meer af te sluiten, maar groter spelen in jouw relaties, want dan ontdek je een ander niveau van liefde en harmonie. Hoe meer jij geneest in jezelf, hoe beter je met alles en iedereen zult kunnen omgaan en hoe meer je je op je gemak zult gaan voelen in jouw relaties. 


Op deze avond gaan we verder kijken dan het ego, naar wat de mensen in jouw leven je nu laten zien. Je leert hoe je kunt omgaan met wie er nog moeilijk voor je is en hoe je daar ruimte kunt maken voor liefde en ook daarin die harmonie kunt vinden. 

Woe 9 ma 2022 van 19u30 tot 21u30: Minder moeten van jezelf

Moeten... het is een woord dat dwingend klinkt en zo voelt het ook aan. Wat moet jij allemaal van jezelf?
Afvallen, vers en gezond koken, je best doen, er leuk uitzien, meer bewegen en sporten, je werk goed doen, vriendelijk en behulpzaam zijn, vroeger naar bed, minder drinken,... Om nog maar te zwijgen van jouw 'ik moet nog'-lijstje: ik moet nog de auto wassen, ik moet nog naar mijn ouders, ik moet nog mediteren, ik moet nog de zolder opruimen, ik moet me nog ontharen, ik moet nog bellen met een vriend(in),...


Naast wat je denkt dat er moet vanuit je opvoeding en vanuit de maatschappij, leg je ook jezelf vaak heel wat druk op. Het kan een manier zijn om vat te krijgen op je leven, maar het blokkeert jouw natuurlijke stroom. Want in al dat moeten is er geen ruimte meer om te luisteren naar wat er vanuit jou wil ontstaan, waardoor je al snel je energie verliest en het niet opweegt tegen de korte voldoening die je ervaart bij het afronden van een taak op je lijstje.  


Een beetje schrappen in het moeten dat je jezelf oplegt en vaak doortrekt naar jouw omgeving, maakt het leven alvast een stuk lichter en aangenamer. Als je streeft naar een leven dat perfect zal zijn, dan loop je net vast en mis je heel veel. Waarom zou je niet gewoon mens mogen zijn?


Op deze avond kom je opnieuw bij wat er nu echt belangrijk voor je is en... bij mild zijn voor jezelf. Als je leert accepteren hoe het nu is en waar je nu bent, verlies je minder energie aan al dat moeten en die weerstand. Het brengt je bij een meer ontspannen leven, waarin je de essentie duidelijker ziet. Dan ontstaat er ook ruimte voor wat je graag 'wilt' in plaats van 'moet'.

Woe 6 apr 2022 van 19u30 tot 21u30: Je afstemmen op overvloed

Alles is al aanwezig om overvloed in je leven te kunnen ervaren. Maar in de praktijk merk je meestal heel wat blokkades en beperkingen bij jezelf in dat gebied. Als je even in de geschiedenis duikt kun je zien dat het nog niet eens zo lang geleden is dat er oorlog en honger was, mensen moesten overleven en erna werd alles weer opgebouwd door hard te werken. 


Je bent ermee opgegroeid, dat dit de enige manier is om ergens te geraken. Die overtuigingen zitten nog steeds in de energie van de mensen die jou hebben opgevoed, je ouders, je grootouders,... Je hebt dat dus niet leren vertrouwen, dat er ook een stroom van overvloed voor jou beschikbaar is, laat staan hoe je erop af kon stemmen. Je werd opgevoed in dat schaarstebewustzijn. 


Dat zorgt er ook vandaag nog voor dat je nog niet echt durft luisteren naar dat diepere in jou, waardoor je jouw verlangens niet durft te volgen. Zo laat je vaak heel wat van je keuzes en beslissingen afhangen van andere mensen, van situaties, van het al of niet hebben van geld,... Maar zolang jouw wensen en verlangens niet belangrijk zijn, je je daar schuldig of egoïstisch om voelt, is het moeilijk om voeling te krijgen met die stroom van overvloed. 


Want het is die stroom durven volgen die jou overvloed schenkt. Het vraagt dan ook van je dat je volledig in het avontuur van het leven durft stappen, bewust wordt waar je jezelf nog tegenhoudt, terwijl je je ook kunt afstemmen op die stroom waar je de juiste mensen, omstandigheden en middelen treft, net wanneer je ze nodig hebt.


Op deze avond ga je in de meditaties eerst leren hoe je kunt omgaan met jouw angst voor tekort, die belemmerende overtuigingen,... en wil ik je laten ervaren hoe je vanuit jouw specifieke situatie, je energie kunt openen voor meer overvloed. Zo kunnen er heel wat nieuwe en boeiende mogelijkheden voor je ontstaan, zowel thuis, op je werk, in je relaties, in je financiële situatie,...

Woe 4 mei 2022 van 19u30 tot 21u30: Meer tijd creëren

Woe 1 jun 2022 van 19u30 tot 21u30: De behoefte aan goedkeuring loslaten


Copyright © 2022 JeZelf Zijn