Je hart openen


Het is fijn om de energie in je hart te voelen, om in je hart te zijn, om anderen en het leven vanuit je hart te ontmoeten, om te voelen dat je leeft. Met een open hart is er verbinding en ben je niet bang om alles te omarmen wat je ervaart.


Hoe zit dat bij jou? Hoe open voelt jouw hart? Of hebben de gebeurtenissen in jouw leven je voorzichtig gemaakt? Want dat is wat er heel vaak gebeurt, pijnlijke ervaringen doen je hart sluiten, omdat je niet geleerd hebt hoe je ermee om kunt gaan. 


Als kleine jongen of klein meisje had je dat niet, je was nog onbevangen en niet bang om te voelen. Jouw hart was van nature open, je vertrouwde het leven, andere mensen en ook jezelf.


En dan... was er die eerste pijnlijke ervaring en omdat je niet goed wist wat te doen en jouw emoties moest onderdrukken, moest je wel iets vinden om jezelf te beschermen. Je wou die pijn niet meer voelen en het sluiten van je hart was in dat moment een reactie, wat op zich wel goed is om weer even op adem te kunnen komen, maar het is eigenlijk niet de bedoeling dat je daarin blijft hangen.


Toch is het net dat wat je ego is blijven doen, elke keer dat je geraakt werd, ben je je meer gaan afsluiten en heb je een houding aangenomen om niet meer gekwetst te worden. Dan ga je "sterk" spelen of je snel terugtrekken in relaties, het geeft je de illusie dat je krachtig, veilig of onafhankelijk bent. 


Maar de pijn vanbinnen is niet opgelost en dan creëer je ook steeds meer mensen en situaties in jouw leven die je dat laten zien, dat je hart nog afgesloten is. Terwijl je diep vanbinnen zo graag vrij en liefdevol wil zijn.


Want leven vanuit een open hart is onze natuurlijke staat van zijn. Het betekent het leven met liefde, vreugde en vertrouwen tegemoet treden, in plaats van in angst, strijd, competitie, wantrouwen. Met een open hart ervaar je diep en betekenisvol contact met jezelf, je eigen emoties, anderen en alles wat leeft. Een open hart is een voorwaarde om geluk te vervaren.


Het kan dan ook zo helend voor je zijn om daar nu mee aan de slag te gaan. We doen het samen...


Op deze dag ga je jezelf, jouw hart en je relaties onderzoeken. Je leert zien waarom je zo bang geweest bent en hoe je met die oude pijn kunt omgaan. Je gaat voorbij de bescherming van het ego en je leert de liefde opnieuw vertrouwen, waardoor je hart zich kan openen. Ik laat je zien dat het veilig is om je te laten raken, zodat je weer ten volle van jouw leven en de mensen erin kunt gaan genieten!

We zien elkaar voor deze dagworkshop op Za 25 mei 2024 van 10u tot 16u30.


De locatie is Maandagstraat 12 in Ingelmunster.


De hele cursusdag met verse soep tijdens de lunch en koffie/thee en versnaperingen inbegrepen, bedraagt € 95,- per persoon.