Omgaan met je angst en onzekerheid

Omgaan met je angst en onzekerheid

Je onzeker voelen en angstig zijn, aan jezelf twijfelen, moeilijk kunnen kiezen,... het is iets waar heel wat mensen mee worstelen. En in deze turbulente tijd lijkt het alleen maar toe te nemen, doordat er ook heel wat op je af komt waarvan je nog niet altijd weet wat het gaat worden. Het is dan ook belangrijk om te zien dat angst een gevolg is van onzekerheid, van het niet meer voelen wie jij echt bent.


Je bent dus niet met die onzekerheid geboren, die is pas ontstaan in je kinderjaren, in hoe er daar met jou werd omgegaan. Je leerde al snel dat anderen voor jou gingen bepalen, waardoor je niet meer durfde luisteren naar je eigen gevoel en dieper weten. Daar ontstond de basis voor jouw gevoel van eigenwaarde en jouw graad van vertrouwen in het leven


Als je niet mocht luisteren naar jezelf, is er veel kans dat je ook nu nog anderen laat bepalen. Kun je zien hoe jij je nog vaak afhankelijk maakt van de mening van iemand en daar je doen en laten van laat afhangen? Dat vergroot net jouw angst en onzekerheid, want je hebt dat niet onder controle. Daar waar je jouw kracht weggeeft, leef je jouw leven nog niet en dat voel je nu meer dan ooit. 


Maar hoe kom je uit die vicieuze cirkel? Hoe kun je zelf het stuur van jouw leven terugvinden? Het is belangrijk om eerst die angst en onzekerheid in jou te durven zien en waarom het je zo verlamt. Want als je het in de juiste proporties kunt brengen, ontstaat er weer ruimte, waardoor je die stroom in jou kunt voelen en volgen. 


Op deze avond ga je jezelf daarin weer leren voelen, want vertrouwen vind je daar vanbinnen. Je leert hoe je vanuit een ruimere visie naar het onzekere ego kunt kijken en naar wat er momenteel allemaal gebeurt in jouw leven. Als je bij dat diepere in jou komt, ben je veel beter in staat om te luisteren naar jouw innerlijke leiding die jou voorbij die angst en onzekerheid brengt. 


Hoe werkt het...


We gaan samen online voor deze workshop. 

Wil je er graag bij zijn? Dan zien we elkaar in een ZOOMsessie op woe 16 ma 2022 van 20u tot 21u30.  De kostprijs voor deze avond is € 22,-


Copyright © 2022 JeZelf Zijn