Van het ego naar je ware Zelf

Van het ego naar het bewustzijn

van je ware Zelf...

Jij bent een prachtig wezen en je hebt alles in jou om een vervullend leven te creëren!


Maar je hoeft niet lang te kijken om te zien hoe je al vroeg werd afgeleid, weg van je eigen vibratie, uit verbinding met jouw ziel. Je werd opgevoed met je focus naar buiten, naar de wereld om je heen en in de materie. Je leerde dat je iemand moest worden, altijd en overal je best moest doen, iets moest bereiken en je je voor de rest beter kon aanpassen dan te luisteren naar je eigen innerlijke stem en gevoel. 


Je werd in iets geduwd, er werden kenmerken op je gekleefd, verwachtingen gecreëerd, oordelen geveld,... waardoor er weinig ruimte en aandacht was voor wat er binnenin jou leefde en je eigenlijk niet werd gezien in wie JIJ echt bent


Onder die grote druk en uit angst om niet geliefd te zijn, ben je dan maar een rol gaan spelen en zo is je persoonlijkheid (ego) ontstaan, het deel van jou dat op een bepaalde manier denkt, handelt en reageert op het leven. En na een tijd ben je gaan geloven dat jij zo bent... 


Het effect daarvan kun je heel goed zien in de manier waarop je naar jezelf kijkt, in wat je jezelf gunt, hoe je in jouw liefdesleven staat, in je gezin, op je werk, bij familie en vrienden, in wat je doet als je gekwetst wordt,...  


Zien wie jij werkelijk bent...


Omdat je al vroeg geconditioneerd werd in wie je zou moeten zijn en hoe jij zou moeten leven, heb je bijna geen voeling meer met je ware natuur. Je werd kleiner gehouden dan je in werkelijkheid bent.


Maar als je dat begint te onderzoeken, merk je dat het ook anders kan en dan kom je bij de belangrijkste keuze die je ooit in je leven kunt maken: ofwel in het ego, in de verhalen en in jouw rol blijven en blijven proberen om te beantwoorden aan iets of iemand buiten jou of... je nu ook naar binnen richten en je kernfrequentie, je ware Zelf en jouw potentieel gaan ontdekken.


Want dan begeef je je in totaal nieuwe beleving van jouw leven, in een ander bewustzijn en een  gemakkelijkere flow, waarin je steeds beter kunt omgaan met alles wat er in je leven is


Je zou kunnen stellen dat het ego een lagere trilling van bewustzijn is, omdat het een beperkend perspectief heeft op de realiteit. Het ego is een mentaal concept en heeft als doel je te helpen overleven en wil je vooral beschermen, het functioneert vanuit angst en houd je in je hoofd, waardoor je vast komt te zitten in patronen, overtuigingen en emoties. Het houdt je onder controle en bepaalt hoe jij in het leven staat. Maar je voelt jezelf niet en je bent ook niet meer bewust, je loopt vast in je eigen beperkte denken. 


En dan... dan is het tijd om naar binnen te gaan en te luisteren naar je ware Zelf... 


Je ware Zelf is een hogere trilling van bewustzijn, want als ziel kijk je veel ruimer, je omvat het ego en kunt duidelijk zien wat de invloed ervan is, maar je reikt verder. Want als je uit je hoofd komt en jezelf weer leert voelen, als je gaat intunen op je kernfrequentie, op wie jij werkelijk bent, kom je weer in jouw energie en innerlijke kracht. Dan hoef je niet langer op wilskracht te leven of zoveel moeite te doen, maar word je bezield en geïnspireerd vanuit jouw bron.


Het leven creëren dat bij jou past... 


Als je ziet en voelt wie je echt bent, dan kun je vanuit dat nieuwe bewustzijn kiezen: hoe ga je nu in jouw leven staan? Hoe kijk je nu naar jouw uitdagingen? Wat wil je graag creëren? Hoe kun je jouw vreugde daarin volgen? Wat kan er dan veranderen in je relaties, in situaties, in je gezondheid en op je werk? En wat wil jij toevoegen aan het leven, aan de wereld? 


Ik help je graag op weg om je eigen antwoorden hierin te vinden, om alles in jou te durven aankijken en weer vreugde en vervulling te vinden in wie je bent en wat je doet. Want dan creëer je een leven dat bij jou past!

Copyright © 2021 JeZelf Zijn