Van het ego naar je ware Zelf

Van het ego naar je ware Zelf...

Je bent hier om jeZelf te zijn en een bezield leven te creëren, dat is wat jou het meeste geluk en vervulling zal geven. Maar waarom lijkt dat dan soms zo moeilijk?


Al heel vroeg in je leven werd je beïnvloed door je omgeving: je ouders, opvoeders,... Er werd jou geleerd om te geloven in beperkingen en dat je waarde als mens afging van wat je wist en deed. 

Je wou je dan ook goed, geliefd voelen en afkeuring vermijden en daarom leerde je al snel om je aan te passen aan de voorwaarden van anderen: je moest braaf zijn, je moest lief zijn, je moest je best doen, je mocht niet lui zijn, je moest sterk zijn en je mocht niet dom doen,... Dat is zo’n grote invloed gaan uitoefenen op je denken, voelen, keuzes en gedrag.

Zo ben je gaandeweg de voeling met jeZelf en met jouw energie verloren, je bewustzijn kwam vooral buiten jou te liggen. Je kreeg het idee dat je iemand moest worden in plaats van te mogen ZIJN.

 

Daar is je ego-persoonlijkheid ontstaan, al die eerdere ervaringen hebben jou een beeld van jezelf gegeven dat niet afgestemd is op wie jij werkelijk bent, maar veel kleiner en beperkter. Het is een soort 'kleine ik' dat heel jouw leven bepaalt vanuit wat jij bent gaan geloven over jezelf. Het maakt dat je je best gaat doen, behagen, helpen, lief zijn, hard werken of net zelfzeker spelen en rebelleren,... Het wil winnen en als het niet lukt gaat het slachtoffer spelen, zich verdedigen, schuldig voelen, zichzelf uitleggen,... Het voelt zich bijna altijd te min.

En het effect daarvan kun je heel goed zien in de manier waarop je naar jezelf kijkt, op je werk, in je liefdesleven, bij je familie en vrienden, in wat je doet als je gekwetst wordt,...

 

Maar wanneer je dit deel van jezelf begint te doorzien, kun je gemakkelijker loskomen van die belemmerende overtuigingen, de vastzittende emoties, kunnen je oude wonden genezen,... En dan wordt je je steeds meer bewust van wie jij echt bent. Als je ruimer leert kijken, kom je bij een hele nieuwe beleving van je leven.


Je voelt dan een diepe rust en balans in jou ontstaan, die strijd van 'winnen of verliezen' valt weg. En dan kan je ook dieper kijken in jeZelf en kom je erbij dat je veel meer bent dan wat je in de spiegel kunt zien, veel meer dan dat verhaal over wie je denkt te zijn. In essentie ben jij een energetisch wezen in een fysiek lichaam en je hebt het vermogen om je eigen werkelijkheid te creëren.  

 

Want jij en de wereld waarin je leeft bestaan uit energie. Alles wat je ziet, voelt, hoort,... bestaat uit trillingen en vibraties. Iedereen heeft een energetische uitstraling, het bevat de energie van je overtuigingen, gedachten, emoties, herinneringen,... en dat vormt een bepaalde vibratie waarop je dan mensen en omstandigheden in je leven aantrekt die jou eigenlijk bewust maken van wat er binnenin jou leeft


Maar het beperkte ego-perspectief zorgt ervoor dat je dit nog niet helder ziet, je bent zo druk in de weer met de buitenwereld, met de verhalen, met jezelf beschermen, met je plek verdienen,... dat jouw leven de weerspiegeling is van je onzekere ego-persoonlijkheid en nog niet van je ware Zelf en wat jij hier graag zou willen ervaren. 


Het gaat er dus om je opnieuw bewust te worden van jouw zielsessentie, van energie en welke vormen dat in je leven doet ontstaan. Want dat is de basis van jouw bestaan, het verhaal is wat je er zelf van maakt.


Misschien voel je dat nu, dat je verlangt naar die verbinding met jeZelf, om vanuit jouw zielsbewustzijn aan je leven te beginnen...  Want jij bent het waard om te genieten van je leven, om een vervullend liefdesleven te hebben, een leuke job, overvloed, diepgaande verbindingen met anderen,...

En vanuit die verbinding en stabiliteit, kun je er ook pas écht zijn voor anderen en ook hen inspireren om te gaan leven vanuit hun essentie, zonder jezelf te verliezen.

 

Er is zoveel meer voor je mogelijk dan jij denkt! En daar wil ik je graag in begeleiden: voelen en ervaren wie jij echt bent en elk gebied van jouw leven weer afstemmen op je diepste Zelf.

Echt leren leven, genieten en met alles kunnen omgaan wat er is...

Copyright © 2021 JeZelf Zijn