Van het ego naar je ware Zelf

Van het ego naar

je ware Zelf...

"Jij bent niet wie je denkt dat je bent..."


Wie ben ik eigenlijk? Heb jij je dat ook al eens afgevraagd... Tegen de tijd dat je dit beseft, ben je meestal al een heel eind van je ware Zelf verwijderd.


Want we beginnen hier allemaal als "bewustzijn" in een menselijke ervaring. Maar dat vergeet je vrij snel, want al heel vroeg in je leven werd je beïnvloed door je omgeving: je ouders, opvoeders,... Je was afhankelijk van hen om te overleven. Je wou je dan ook goed, geliefd voelen en afkeuring vermijden en daarom leerde je al vlug om je aan te passen aan de voorwaarden van anderen: je moest braaf zijn, je moest lief zijn, je moest je best doen, je mocht niet lui zijn, je moest sterk zijn,... Dat is zo’n grote invloed gaan uitoefenen op je denken, voelen, keuzes en gedrag.


Gaandeweg ben je dan ook een rol gaan spelen om jezelf te behoeden voor pijn en afwijzing en je te verzekeren  van liefde en aandacht. Zo is je ego-persoonlijkheid ontstaan, een mentaal beeld van jezelf (vanuit jouw overtuigingen), dat niet afgestemd is op wie jij werkelijk bent, maar veel kleiner en beperkter.


Ook in de maatschappij wordt dit deel van jou enorm gevoed, ze spelen in op je onzekerheid, je kunt nog beter, je bent afhankelijk van dingen buiten jou, je moet iemand worden,... Zodat je in de illusie blijft dat je afgescheiden bent, een op zichzelf staand iemand en het is heel moeilijk om dat niet te geloven, want je merkt het overal om je heen. Terwijl je in een ruimer bewustzijn kunt zien hoe alles met elkaar verbonden is...  


Het ego is dus dat deel van jou dat zich daarin probeert te handhaven of zichzelf beschermt. En daar gaat al jouw energie naartoe, je identificeert je daarmee... maar het is niet wie jij diep vanbinnen bent

En dat voel je...


Je naar binnen richten en voelen wie je werkelijk bent...


Zolang je nog probeert te voldoen aan die buitenwereld, of je er net tegen af zet en je nog niet zo bewust bent van de rollen die je daarin speelt, zullen de reacties van het ego jouw leven blijven bepalen. Maar wanneer je je naar binnen richt en het ego leert doorzien, zal het steeds meer zijn grip op jou verliezen.


Dan verschuift je bewustzijn naar een andere vibratie, dan kom je weer in je eigen energie, waarin je gemakkelijker kunt loskomen van die belemmerende overtuigingen, de vastzittende emoties en waarin je oude wonden kunnen beginnen genezen


Je voelt dan een diepe rust en balans in jou ontstaan, die strijd van 'winnen of verliezen' valt weg.

En dan kan je ook dieper kijken in jeZelf en kom je erbij dat je veel meer bent dan wat je in de spiegel kunt zien, veel meer dan dat verhaal over wie je denkt te (moeten) zijn. In essentie ben jij een energetisch wezen in een fysiek lichaam en je hebt het vermogen om je eigen werkelijkheid te creëren.  

 

Want jij en de wereld waarin je leeft bestaan uit energie. Alles wat je ziet, voelt, hoort,... bestaat uit trillingen en vibraties. Iedereen heeft een energetische uitstraling, die van jou bevat de energie van je overtuigingen, gedachten, emoties, herinneringen,... en dat vormt een bepaalde vibratie waarop je dan mensen en omstandigheden in je leven creëert die jou eigenlijk bewust maken van wat er binnenin jou leeft, zodat je daarin kunt groeien, zodat jij daarin kunt kiezen.


Het leven creëren dat bij jou past...


Het gaat er dus om je opnieuw bewust te worden van wie jij werkelijk bent, van je eigen energie en welke vormen dat in je leven doet ontstaan. Want je leeft hier in een veld van oneindige mogelijkheden.


En dan... dan voel je weer de vrijheid om bewuster te kiezen: Hoe ga je nu in jouw leven staan? Hoe ga je nu omgaan met jouw uitdagingen? Wat wil je graag creëren? Hoe kun je jouw vreugde daarin volgen? Wat kan er dan veranderen in je relaties, in situaties, in je gezondheid en op je werk? En wat wil jij toevoegen aan het leven, aan de wereld?


Ik help je heel graag op weg om je eigen inzichten hierin te vinden, om die andere dimensie van jezelf te gaan verkennen, om alles in jou te durven aankijken en weer vreugde en vervulling te vinden in wie je bent en wat je doet. Want dan creëer je een leven dat bij jou past.

Copyright © 2023 JeZelf Zijn