JeZelf Zijn

Visie van JeZelf Zijn 

Je bent hier om jeZelf te zijn en een mooi leven te creëren, dat is wat jou het meeste geluk en vervulling zal geven. Maar waarom lijkt dat dan soms zo moeilijk?

 

Al heel vroeg in je leven werd je beïnvloed door je omgeving: je ouders, opvoeders,... Je wou je goed, geliefd voelen en afkeuring vermijden en daarom leerde je al snel om je aan te passen aan de voorwaarden van anderen: je moest braaf zijn, je moest lief zijn, je moest je best doen, je mocht niet lui zijn, je moest sterk zijn en je mocht niet dom doen,... Dat is zo’n grote invloed gaan uitoefenen op je denken, voelen, keuzes en gedrag. Zo ben je gaandeweg de voeling met jeZelf en jouw energie verloren, je bewustzijn kwam vooral buiten jou te liggen.

 

Je werd zo afhankelijk van de goedkeuring van anderen en je bent dan ook vaak rollen gaan spelen in de hoop om gezien te worden. Daar is je ego-persoonlijkheid ontstaan, een beeld van jezelf dat niet afgestemd is op wie jij werkelijk bent, maar veel kleiner en beperkter. Het is een soort 'kleine ik' dat heel jouw leven bepaalt vanuit wat jij bent gaan geloven over jezelf. Het maakt dat je je best gaat doen, behagen, helpen, lief zijn, hard werken, of net rebelleren,... Het wil winnen en als het niet lukt gaat het slachtoffer spelen, zich verdedigen, schuldig voelen, zichzelf uitleggen,... Het doet patronen ontstaan die jou ergens beschermen, maar ervoor zorgen dat je geen rust kunt vinden, wat je kunt zien in de manier waarop je naar jezelf kijkt, op je werk, in je liefdesleven, bij je familie en vrienden...

 

Wanneer je dit echt begint te doorzien, je steeds meer loskomt van die belemmerende overtuigingen en bewust wordt van wie jij echt bent, kom je bij een hele nieuwe beleving van je leven.

Je voelt dan een diepe rust en balans in jou ontstaan, die strijd van 'winnen of verliezen' valt weg. En dan kan je ook dieper kijken in jeZelf en kom je erbij dat je veel meer bent dan wat je in de spiegel kunt zien, veel meer dan dat verhaal over wie jij denkt te zijn. In essentie ben jij een energetisch wezen in een fysiek lichaam. Via dat lichaam kan je hier vanalles ervaren en beleven. En je hebt het vermogen om je eigen werkelijkheid te creëren.

 

Want jij en de wereld waarin je leeft bestaan uit energie. Alles wat je ziet, voelt, hoort,... bestaat uit trillingen en vibraties. Iedereen heeft een energetische uitstraling, het bevat de energie van je overtuigingen, gedachten, emoties, herinneringen,... en dat vormt een bepaalde vibratie waarop je dan mensen en omstandigheden in je leven aantrekt die jou eigenlijk bewust maken van wat er binnenin jou leeft. En daar zit jouw kracht, want jij hebt invloed op dat energetisch veld om jouw leven te laten veranderen. 


Maar het hele ego-verhaal maakt dat je dit nog niet helder ziet, je bent zo druk in de weer met overleven in de buitenwereld, met de verhalen, met je plek verdienen,... dat jouw leven de weerspiegeling is van je onzekere ego-persoonlijkheid... en nog niet van je ware Zelf en wat jij hier graag zou willen ervaren.


Het gaat er dus om je opnieuw bewust te worden van jouw energie en de energieën om je heen en welke vormen dat in je leven doet ontstaan. Want dat is de basis van jouw bestaan, het verhaal is wat je er zelf van maakt.

 

Misschien voel je dat nu, dat je verlangt naar die verbinding met jeZelf, om helemaal te kunnen ZIJN wie jij werkelijk bent en aan jouw leven te beginnen...  Want jij bent het waard om te genieten van je leven, om een vervullend liefdesleven te hebben, een leuke job, overvloed, fijne verbindingen met anderen, materiële dingen die je mooi vindt,... Met die intentie ben je hier immers op aarde, om je eigen scheppingsverhaal te boetseren.

 

Er is zoveel meer voor je mogelijk dan jij denkt! En daar wil ik je graag in begeleiden: voelen en ervaren wie jij echt bent en elk gebied van jouw leven weer afstemmen op je diepste Zelf.

Echt leren leven, genieten en met alles kunnen omgaan wat er is...


Copyright © 2020 JeZelf Zijn