Ego overstijgen Emoties transformeren
Ego overstijgen

Emoties transformeren


Emotie wordt in het Engels omschreven als e-motion: energie in beweging. Het is een reactie op iets buiten jou, op een situatie of persoon die jou raakt en op een gedachte die je daarover hebt. Het is dan ook een heel natuurlijk proces om die emotie te laten stromen


Maar dat heb je thuis niet altijd gezien, er was nauwelijks ruimte voor emoties. Als er een emotie kwam werd je al snel getroost of werd er jou verteld dat je flink moest zijn of werd je zelfs genegeerd,... Er werd ook nauwelijks over gepraat, want er waren meestal wel belangrijkere dingen dan dat, met als gevolg dat je emoties hebt leren onderdrukken en zelfs nu nog niet goed weet hoe je ermee kunt omgaan.


Kijk eens in hoeverre die emoties jouw leven al bepaald hebben tot hiertoe. In de keuzes die je genomen hebt of net niet, in je gezin, in liefde of single zijn, op je werk,... Hoe reageer jij dan? Heb je de neiging om die lading op te kroppen of gooi je het er net uit, waardoor je voelt dat je de verbinding met jezelf en de mensen om je heen verliest?


Je hoeft niet lang te kijken om te zien dat emoties een grote impact op jouw leven hebben. Ze beheersen je denken, jouw gedrag en je fysieke lichaam. Het is dan ook belangrijk dat je ze kunt zien voor wat ze zijn, dat je bewust wordt wat ze jou vertellen en leert hoe je ze kunt transformeren. 


In deze meditatiecursus ga je verkennen in jouw innerlijke emotionele wereld. Je gaat duiken in alles wat jij nog vasthoudt, de ermee gelinkte verhalen en personen leren loslaten zodat jij je vrijer kunt voelen. Helderheid leren brengen in emoties geeft je dan ook rust en een dieper vertrouwen.


Enkele van de meditaties op deze dag zijn: Helder blijven bij negatieve emoties; Voordelen van een vredevol leven; Positieve emoties over je lichaam; Pijn loslaten; Bevrijding van herhaling van het verleden; Innerlijke vrede verdiepen; Meer vrede, vreugde en liefde toelaten;...


ZATERDAG 25 april 2020 van 10u - 17u 


De hele cursusdag met verse soep tijdens de lunch, koffie/thee en versnaperingen     € 85,-

Als je deze cursus al eerder volgde en graag nog eens wilt herhalen in groep     € 50,-

Als je de meditaties wenst op mp3      € 55,-


Copyright © 2020 JeZelf Zijn