Even bij jeZelf


Even bij jeZelf...Op deze avonden wil ik je inspireren om vanuit een ruimere visie naar jezelf en naar thema's in jouw leven te kijken.

Je krijgt telkens een stuk verheldering over het betreffende thema, de meditaties en oefeningen brengen je bij jouw unieke beleving. Tussendoor is er alle ruimte om iets te vragen en te delen.


De avonden kan je gerust los van elkaar volgen, wel graag inschrijven vooraf! 


MAANDELIJKS op woensdag van 19u30 - 21u30               € 20,- per avond 

Woe 11 maart 2020: De relatie met je vader

Je begint je leven bij je mama waar je heel wat leert over eigenwaarde, over liefde en verbindingen. Dan is het de beurt aan je papa, van hem leer je richting geven aan je leven, keuzes maken, hoe het hier allemaal werkt in de maatschappij en hoe jij jouw plekje daarin kunt vinden. Hoe jij hem in je kindertijd ervaren hebt, is ook nu nog voelbaar in je werk, je financiële situatie, je doelgerichtheid en toewijding aan de vorm van je leven.

 

In een gezonde relatie met je vader kreeg je het gevoel dat je gezien werd en ontwikkelde er zich dan ook een daadkracht en durf om initiatief te nemen in je leven. Bij een eerder afwezige papa, zowel fysiek als emotioneel ontwikkelde je de drang om gezien te worden en ga je vaak ook nu nog op zoek naar die erkenning. Je gaat dan heel hard je best doen, want je wil je nog bewijzen. Of misschien was het voor jou wel net andersom en werkte het verlammend, maakte het je krachteloos en heel moeilijk om beslissingen te kunnen nemen. 


Als je de verbinding met je vader wat nader bekijkt, kun je zien dat ook hij met bepaalde thema's in zijn leven zat, waardoor hij er niet altijd voor je was en je dit stuk in je opvoeding misschien wat gemist hebt. Omdat sommige vaders minder toegankelijk zijn dan moeders, weet je dat je hem niet zult kunnen veranderen. Maar je kunt wel iets doen aan jouw perceptie en gevoel van je papa. Zelfs als hij gestorven is, kun je de energie tussen jullie ophelderen.

 

Op deze avond ga je voelen wat er nog tussen jullie speelt en hoe je dat kunt openmaken. Als jij de verantwoordelijkheid neemt voor jouw stukje van de verbinding, kan de relatie tussen jullie transformeren naar iets waarin jij mag ZIJN en je papa ook. En dan... dan ben je vrijer om jouw richting te kiezen en daar een diepe vervulling in te vinden.


Copyright © 2020 JeZelf Zijn