Even bij jeZelf


Even bij jeZelf...Op deze avonden wil ik je inspireren om vanuit een ruimere visie naar jezelf en naar thema's in jouw leven te kijken.

Je krijgt telkens een stuk verheldering over het betreffende thema, de meditaties en oefeningen brengen je bij jouw unieke beleving. Tussendoor is er alle ruimte om iets te vragen en te delen.


De avonden kan je gerust los van elkaar volgen, wel graag inschrijven vooraf! 


MAANDELIJKS op woensdag van 19u30 - 21u30               € 20,- per avond 

Woe 15 januari 2020: Luisteren naar jouw waarheid 

Het is misschien wel je grootste uitdaging... om in een wereld vol afleiding en allerlei invloeden van anderen,

toch naar je eigen innerlijke stem te luisteren en te leven waar jij voor staat. Jouw persoonlijkheid is immers zo beïnvloedbaar door alles om je heen en wat de media jou vertelt, dat het nu echt belangrijk wordt om bij je eigen gevoel te kunnen komen en te leren onderscheiden wat er voor jou passend is en wat niet


Want heel veel mensen verliezen steeds meer hun weg in het gevoel iets te moeten bereiken, iemand te moeten zijn. Het ego kampt nog steeds met de oude angst voor afkeuring, waardoor het zich laat verleiden tot wat er allemaal zou moeten volgens de buitenwereld. Als je daaraan wilt beantwoorden, dan ontken je steeds meer je ware Zelf. En na een tijd weet je niet meer wie jij bent en wat je zelf wilt. 


Het ego luistert dus naar de buitenwereld, maar wat gebeurt er als je weer gaat luisteren naar jouw diepste waarheid? Wat als je steeds meer loskomt van al dat moeten en jouw pad begint te volgen?

Als je naar binnen keert, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je krijgt een andere kijk op jouw leven, het voelt lichter en ruimer en je kunt makkelijker accepteren waar je nu bent. En dat is net het ideale startpunt om je leven te laten veranderen van binnenuit


Wat is er nu mooier dan jouw jaar hierin heel bewust te beginnen, om te ontdekken hoe je doorheen je dagelijkse bezigheden toch regelmatig die stilte en rust in jou kunt vinden die de ruimte schept voor jouw innerlijke stem. Op deze avond gaan we samen luisteren naar wat jouw innerlijke waarheid is, ook in je relaties, in de situaties in je leven,... en hoe je dat wat je voelt ook daadwerkelijk kunt gaan leven.

Woe 12 februari 2020: De relatie met je moeder

Je leven is begonnen bij je mama. Bij haar had je jouw eerste ervaringen met liefde en ook je gevoel van eigenwaarde werd heel sterk door haar beïnvloed. Wat je van haar hebt meegekregen of net hebt gemist en hoe jij dat vertaald hebt voor jezelf, kan ook nu nog voelbaar zijn in hoe je naar jezelf kijkt, in je liefdesleven en in het je kunnen verbinden met andere mensen. 


Los van het feit dat er onderweg nog heel wat andere ervaringen jou hebben beïnvloed, is dit toch wel een belangrijk stuk van jouw basis. Wellicht heb je niet altijd door hoe loyaal je ook nu soms nog bent aan je mama, waardoor je jezelf een beetje belemmert om jouw pad te gaan. 


Als je die verbinding wat nadert onderzoekt dan kun je zien dat je moeder tijdens jouw kindertijd meestal ook zelf met thema's zat waar ze niet altijd goed raad mee wist, waardoor het misschien niet allemaal gelopen is zoals jij gewild had. Misschien heb je al geprobeerd om haar dingen te laten inzien,... Toch hoef je haar niet te willen veranderen, maar je kunt wel iets doen aan jouw perceptie en gevoel van je mama. Zelfs al is ze gestorven, soms blijven er nog heel wat herinneringen in je energie kleven die jou tegenhouden, zonder dat je het echt door hebt.

Op deze avond ga je voelen wat er nog tussen jullie speelt en hoe je dat kunt openmaken. Als jij de verantwoordelijkheid neemt voor jouw stukje van de verbinding, kan de relatie tussen jullie transformeren naar iets waarin jij mag ZIJN en je mama ook. En dan... dan ben je vrijer om voortaan ook je eigen weg in liefde en relaties en in de andere aspecten van je leven te gaan volgen.

Woe 11 maart 2020: De relatie met je vader

Je begint je leven bij je mama waar je heel wat leert over eigenwaarde, over liefde en verbindingen. Dan is het de beurt aan je papa, van hem leer je richting geven aan je leven, keuzes maken, hoe het hier allemaal werkt in de maatschappij en hoe jij jouw plekje daarin kunt vinden. Hoe jij hem in je kindertijd ervaren hebt, is ook nu nog voelbaar in je werk, je financiële situatie, je doelgerichtheid en toewijding aan de vorm van je leven.

 

In een gezonde relatie met je vader kreeg je het gevoel dat je gezien werd en ontwikkelde er zich dan ook een daadkracht en durf om initiatief te nemen in je leven. Bij een eerder afwezige papa, zowel fysiek als emotioneel ontwikkelde je de drang om gezien te worden en ga je vaak ook nu nog op zoek naar die erkenning. Je gaat dan heel hard je best doen, want je wil je nog bewijzen. Of misschien was het voor jou wel net andersom en werkte het verlammend, maakte het je krachteloos en heel moeilijk om beslissingen te kunnen nemen. 


Als je de verbinding met je vader wat nader bekijkt, kun je zien dat ook hij met bepaalde thema's in zijn leven zat, waardoor hij er niet altijd voor je was en je dit stuk in je opvoeding misschien wat gemist hebt. Omdat sommige vaders minder toegankelijk zijn dan moeders, weet je dat je hem niet zult kunnen veranderen. Maar je kunt wel iets doen aan jouw perceptie en gevoel van je papa. Zelfs als hij gestorven is, kun je de energie tussen jullie ophelderen.

 

Op deze avond ga je voelen wat er nog tussen jullie speelt en hoe je dat kunt openmaken. Als jij de verantwoordelijkheid neemt voor jouw stukje van de verbinding, kan de relatie tussen jullie transformeren naar iets waarin jij mag ZIJN en je papa ook. En dan... dan ben je vrijer om jouw richting te kiezen en daar een diepe vervulling in te vinden.


Copyright © 2020 JeZelf Zijn