OVER MIJ

en ik ben enorm geboeid door het mens zijn en hoe je dit leven kunt beleven. En je bent daarin veel vrijer dan je denkt, maar je hebt dat wellicht nog niet echt onderzocht. Daar ligt mijn passie, om jou te laten zien en te laten ervaren hoe jij steeds meer je ware Zelf kunt zijn en jouw leven een vorm kunt geven die bij jou past.

Ik begon aan mijn leven hier op aarde in 1975. Op jonge leeftijd observeerde ik de wereld om mij heen al heel aandachtig en zag en voelde ik al snel wat er binnenin mensen gaande was, onder de rol die ze vaak uiterlijk speelden. Omdat ik die tegenstrijdige signalen toen niet zo goed begreep, was ik eerder stil en terughoudend.


Mijn ouders hadden het intussen niet altijd gemakkelijk met zichzelf, waardoor ik soms in heftige situaties terecht kwam en niet altijd kind kon zijn. Vooral de onvoorspelbaarheid van mijn moeder was moeilijk voor mij en om niemand tot last te zijn, zette ik al snel mijn eigen gevoel opzij en paste ik mij telkens aan haar en ook aan anderen in mijn omgeving aan.


Ik dacht dat het zo hoorde en probeerde zo goed mogelijk mee te spelen, lief te zijn, altijd klaar te staan,... maar vanbinnen voelde ik me vaak eenzaam, onzeker en niet goed genoeg. Dat heeft mijn ego-persoonlijkheid gevormd, de manier waarop ik daarin heb leren "overleven" en ik dacht dan ook dat ik zo was.


Mijn mama stierf net voor mijn 18e verjaardag en toen gaf mijn vader me wel wat meer ruimte. Maar het had er al behoorlijk ingehakt en het eerste wat ik wou, was in alles nog perfecter worden om niet meer die pijn van afwijzing te moeten voelen.


Ik wou nog meer mijn best doen en ging op zoek naar oplossingen voor negatieve emoties en situaties. Want dan zou ik gelukkig zijn, dacht ik. Ik ging volop aan mezelf werken en volgde heel wat cursussen, las spirituele boeken en zocht naar tools om van het onaangename af te komen, om los te laten. Toch voelde ik me nooit écht vrij vanbinnen.


Tot ik zo'n 20 jaar geleden via een vriendin in een meditatietraject rond bewustwording terecht kwam. Daar werd ik gaandeweg weer naar binnen en bij mezelf gebracht, in mijn eigen energie. Het was het begin van een enorm boeiend en ook wel confronterend groeiproces.

Want het ging niet meer over werken aan mezelf. Ik werd bewuster en leerde ruimer kijken. Toen merkte ik steeds duidelijker hoe ik me verloren had in die ego-rol, wat ik ervan gemaakt had, hoe bijna alles in mijn leven van daaruit ontstaan was, hoe vaak ik gevlucht was in mijn hoofd, in iets doen of willen oplossen,... Hoe ik me had afgesloten om mezelf te beschermen en... hoe ik mij daar zo in had beperkt. Heel wat puzzelstukjes vielen eindelijk op hun plek.


Dat is de mooiste verschuiving die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, me van buiten naar binnen focussen en die verbinding met wie ik echt ben, weer gaan voelen. Het geeft me rust en stabiliteit en ook de helderheid om in elke situatie te weten wat ik moet doen, hoe ik ermee om kan gaan. Het voelt als thuiskomen...


Het is dan ook fijn om nu dat onderscheid te kunnen maken, wanneer ik vanuit mijn ego in iets ga staan of wanneer ik het benader vanuit mijn eigen vibratie en bewustzijn. Want vanuit mijn ego zie en doe ik andere dingen (vanuit angst en zelfbehoud), dan vanuit mijn ware Zelf (vanuit vertrouwen, verbinding en liefde) en voeg ik ook iets anders toe aan alles en iedereen rondom mij.


En ik blijf me erin verdiepen, ik vind het enorm boeiend om steeds meer te ontdekken hoe alles in elkaar zit, hoe het universum werkt, hoe we die onderliggende subtiele energie kunnen ervaren, hoe we hier creëren, van waaruit we reageren,... en dat je eigenlijk nergens hoeft in te blijven hangen.


Ik ben heel praktisch ingesteld en vind het zalig om dit volop te testen en toe te passen in al die dagelijkse situaties en ik merk nog elke dag dat het mooier en gemakkelijker wordt als je je eigen energie en focus kunt hanteren. En daarin wil ik je dan ook heel graag inspireren! 

Intussen geniet ik ook volop van de eenvoudige dingen zoals een goed boek, samen zijn met vrienden, verdwalen in de natuur, weekendjes weg, nieuwe mensen ontmoeten, luieren, lumière cinema, cultuur, geïnspireerd en gefocust werken, iets gezonds en lekkers op tafel toveren, gezelligheid, warmte,...


Verder ben ik mama van Noa en Anouk, 2 dochters van 20 en 17 en geniet ik van het onderweg zijn, van de liefde en de uitdagingen die we daarin samen ervaren. 


En... voel ik me heel dankbaar voor alles en iedereen bij wie ik kon en nog steeds kan groeien en wat we samen delen. Kortom, ik leef en creëer hier graag op aarde.

Vanuit mijn grote nieuwsgierigheid naar mensen en het leven ga ik heel graag op onderzoek.

Doorheen de jaren heb ik me verdiept in verschillende Zelf-ontwikkelingsmethodes en opleidingen, zowel in de eerder psychologische als de spirituele visie. Ook hoe de wetenschap kijkt naar energie, materie en bewustzijn boeit me mateloos.


Zo volgde ik enkele jaren de opleiding Psycho-Dynamica, daarna Life Coaching en Relatie Coaching, Mindfulness en Mindfulness Based Cognitive Therapy, Kinderen coachen vanuit ZIJN, Yoga en nog heel wat meditatietrainingen waaronder Je Lichtlichaam Ontwaken, Lichtlichaamsbewustzijn, Ego Overstijgen,...


Ook behoorlijk wat boeken, filmpjes en podcasts over psychologie en bewustzijn heb ik al verslonden. Maar waar ik nog het meest uit geleerd heb is toch wel het ook allemaal ervaren in HET LEVEN zelf.

En ik blijf me hierin verder ontwikkelen, vanuit een diep verlangen naar "wat is er nog meer" om te ontdekken. 


Ik kan dan ook niet wachten om ook jou al die mogelijkheden in je eigen leven te laten zien.