Over mij
 

 Over mij

Mijn naam is Tania Van Assche en ik begon voor het eerst te ademen in mijn leven hier op aarde in 1975. Op jonge leeftijd observeerde ik de mensen en de wereld om mij heen al heel aandachtig en zag en voelde ik al snel wat er binnenin iemand gaande was, onder de rol die ze vaak uiterlijk speelden. Het bracht me vaak in verwarring, omdat ik dat toen niet zo goed begreep. 


Mijn ouders waren vooral bezig met overleven en hadden het niet altijd gemakkelijk met zichzelf, waardoor ik soms in heftige situaties terecht kwam en niet altijd kind kon zijn. Om niemand tot last te zijn, zette ik mijn eigen gevoel opzij en paste ik mij telkens aan anderen in mijn omgeving aan. Lief zijn en altijd klaar staan leek me een veilige optie die jarenlang heeft gewerkt. Ik dacht dan ook dat ik dat was, ik had me volledig geïdentificeerd met die zorgende en pleasende ego-persoonlijkheid.


Toch voelde ik me niet echt gelukkig en enkele ingrijpende gebeurtenissen zorgden ervoor dat ik op zoek ging naar antwoorden in boeken, cursussen,... Tot ik zo'n 17 jaar geleden kennis maakte met begeleid mediteren, daar leerde ik met mijn aandacht terug naar binnen gaan en dat diepere in mij te voelen. Het was anders, want het ging niet meer over werken aan mezelf of ergens vanaf willen geraken, maar over BEWUST worden en voelen wie ik werkelijk ben en hoe ik mijn leven hier creëer.


En dat heeft zoveel met me gedaan, ik voelde dat het klopte, dingen begonnen op hun plek te vallen. Ik begon te zien dat er meer "mij" was dan het verhaal van mijn persoonlijkheid, ook hoe vaak ik "gevlucht" was in mijn hoofd, in het denken, in patronen of naar buiten in iets doen, in afleiding en hoe ik me soms had afgesloten vanuit mijn gevoeligheid, omdat ik niet had leren omgaan met wat er in mij zat. Niet met de pijn en ook niet met het mooie dat daaronder al aanwezig was.


Het was en is een boeiend groeiproces, het voelt zo verhelderend en bevrijdend om vanuit een ruimer perspectief naar jezelf en jouw leven te gaan kijken en te leren omgaan met alles wat er is. Om niet te blijven hangen in verhalen, emoties,  gedachten en in pijn,... en weer die verbinding te voelen met je hart, met je bewustzijn. 

En als iets zo geholpen heeft, dan wil je dat delen!  


Daarom ben ik me gaan verdiepen in het onderscheid tussen je ego - persoonlijkheid en de jij als bewustzijn, omdat in die ruimere visie de oplossing te vinden is voor waar je nu mee worstelt. Want bijna alle problemen komen vanuit een te enge visie en onverwerkte pijn, je mist een beetje het grotere beeld. Het is dan ook mijn passie om mensen op die manier bij hun eigen kracht en vreugde te brengen en hen te inspireren om hun leven bewuster te gaan creëren.  


Daarnaast ben ik mama van Noa en Anouk, 2 dochters van 17 en 14 en plus-mama van Emma en Romy. Het is een boeiende fase met al die verschillende karaktertjes samen. Ook geniet ik van de relatie met mijn vriend Alex, van het onderweg zijn en de liefde en de uitdagingen die we daarin samen ervaren.


Verder hou ik van yoga en mediteren in de ochtend, van bewust ervaren en iets nieuws verkennen, samen zijn met vrienden, mensen ontmoeten, uitgebreid ontbijten, reizen, lezen, lumière-cinema, luieren, warmte, de natuur, sfeer en gezelligheid, geïnspireerd en gefocust werken, iets lekkers op tafel toveren,...


En... voel ik me heel dankbaar voor alles en iedereen bij wie ik kon en nog steeds kan groeien en wat we samen delen. Kortom, ik leef, geniet en creëer hier graag op aarde.

Trainingen en verkenningen

Vanuit mijn passie voor mensen en het leven ga ik dan ook heel graag op onderzoek.

Doorheen de jaren heb ik me verdiept in verschillende Zelf-ontwikkelingsmethodes en opleidingen, zowel in de eerder psychologische als de spirituele visie. Ook hoe de wetenschap kijkt naar energie en bewustzijn boeit me mateloos.


Zo volgde ik enkele jaren de opleiding Psycho-Dynamica, daarna Life Coaching en Relatie Coaching,  Mindfulness en Mindfulness Based Cognitive Therapy, Kinderen coachen vanuit ZIJN, Yoga en nog heel wat meditatietrainingen waaronder Je Lichtlichaam Ontwaken, Ego Overstijgen, Lichtlichaamsbewustzijn,...

Ook behoorlijk wat boeken en films over psychologie en bewustzijn heb ik verslonden.


De voor mij belangrijkste training was en is eigenlijk nog steeds HET LEVEN zelf...

Dat alles vormt een mooie combinatie van 'kennis', aanvoelen en steeds bewuster ZIJN...


Copyright © 2021 JeZelf Zijn