Over mij
Over mij

Mijn naam is Tania Van Assche en ik begon voor het eerst te ademen in mijn leven hier op aarde in 1975.

Op jonge leeftijd observeerde ik de wereld om mij heen al heel aandachtig en zag en voelde ik al snel wat er binnenin mensen gaande was, onder de rol die ze vaak uiterlijk speelden. Omdat ik dat toen niet zo goed begreep, was ik eerder stil en teruggetrokken. 


Mijn ouders waren vooral bezig met overleven en hadden het niet altijd gemakkelijk met zichzelf, waardoor ik soms in heftige situaties terecht kwam en niet altijd kind kon zijn. Om niemand tot last te zijn, zette ik mijn eigen gevoel opzij en paste ik mij telkens aan anderen in mijn omgeving aan.


Lief zijn en altijd klaar staan voor anderen leek me dan ook een veilige optie die jarenlang heeft gewerkt. Ik dacht dan ook dat ik dat was, ik had me volledig geïdentificeerd met die zorgende ego-persoonlijkheid.


Toch voelde ik me niet echt gelukkig en enkele ingrijpende gebeurtenissen zorgden ervoor dat ik op zoek ging naar antwoorden. In de jaren die volgden heb ik zowat alles geprobeerd: cursussen, therapie, familieopstellingen, healing, boeken,... vaak dacht ik dat ik een oplossing gevonden had en was ik weer even zoet met de nieuwe inzichten... tot ik weer bij die onrust kwam en ik mijn zoektocht verder zette.


Intussen weet ik waarom ik overal bleef zoeken, veel leerde en toch niet werkelijk kon 'vinden', ik zocht de antwoorden buiten mij...


Toen ik zo'n 17 jaar geleden kennis maakte met begeleid mediteren, was het dus best even wennen om aandacht aan mezelf te leren geven, om dat diepere in mezelf te leren voelen, om bewust te worden van hoe energie aan de basis ligt van alles...


Ik leerde op een nieuwe manier kijken, niet meer gefixeerd om van mijn problemen af te geraken en beter te willen worden, maar vanuit een ruimer perspectief. 


Daar is voor mij de ommekeer ontstaan, want ik zag hoe vaak ik "gevlucht" was in mijn hoofd, in het denken of naar buiten in iets doen en me vaak had afgesloten vanuit mijn gevoeligheid, omdat ik niet had leren omgaan met wat er in mij zat. Niet met de pijn en ook niet met het mooie dat daar al de hele tijd aanwezig was. 


En dat is de mooiste verschuiving die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, van buiten naar binnen focussen, die VERBINDING MET MEZELF maken en BEWUST WORDEN, het geeft me zoveel helderheid en rust. Ik besefte steeds meer hoe we ons eigen leven creëren en dat ik niet alles hoefde te volgen, overal in mee te gaan,... 


Pas dan ben ik écht aan 'mijn' leven begonnen en ik ben steeds meer gaan luisteren naar mijn diepste waarheid, naar het bewustzijn van mijn ziel. Dat geeft me zo'n diepe vreugde en vervulling.


Is het dan altijd gemakkelijk? Nee hoor, maar als ik mezelf weer even verlies, zie ik al snel wat er gebeurt en weet ik hoe ik me weer kan afstemmen op meZelf, waardoor mijn perspectief verschuift en ik niet meer zo lang blijf hangen in iets.  


Op die manier leven geeft me zoveel energie en ook meer vrijheid in mezelf en dat vertaalt zich ook in hoe ik nu op mensen en situaties reageer en in wat er naar me toe komt. Vanuit een open hart kan ik er nu ook veel meer zijn voor anderen en kies ik veel bewuster voor wat er echt belangrijk is. Zo ben ik nu gepassioneerd bezig met het verder uitbouwen van mijn praktijk JeZelf Zijn, om ook andere mensen zoals jij te inspireren om vanuit hun diepste Zelf te gaan leven en hun leven bewuster te creëren.


Daarnaast ben ik mama van Noa en Anouk, 2 dochters van 17 en 14 en plus-mama van Emma en Romy. Ook geniet ik van de relatie met mijn vriend Alex, van het onderweg zijn en de liefde en de uitdagingen die we daarin samen ervaren.


Verder hou ik van yoga en mediteren in de ochtend, van bewust ervaren en iets nieuws verkennen, samen zijn met vrienden, mensen ontmoeten, uitgebreid ontbijten, reizen, lezen, lumière-cinema, luieren, warmte, de natuur, sfeer en gezelligheid, geïnspireerd en gefocust werken, iets lekkers op tafel toveren,...


En... voel ik me heel dankbaar voor alles en iedereen bij wie ik kon en nog steeds kan groeien en wat we samen delen. Kortom, ik leef, geniet en creëer hier graag op aarde.

Trainingen en verkenningen

Vanuit mijn passie voor mensen en het leven ga ik dan ook heel graag op onderzoek.

Doorheen de jaren heb ik me verdiept in verschillende Zelf-ontwikkelingsmethodes en opleidingen, zowel in de eerder psychologische als de spirituele visie. Ook hoe de wetenschap kijkt naar energie en bewustzijn boeit me mateloos.


Zo volgde ik enkele jaren de opleiding Psycho-Dynamica, daarna Life Coaching en Relatie Coaching,  Mindfulness en Mindfulness Based Cognitive Therapy, Kinderen coachen vanuit ZIJN, Yoga en nog heel wat meditatietrainingen waaronder Je Lichtlichaam Ontwaken, Ego Overstijgen, Lichtlichaamsbewustzijn,...

Ook behoorlijk wat boeken en films over psychologie en bewustzijn heb ik verslonden.


De voor mij belangrijkste training was en is eigenlijk nog steeds HET LEVEN zelf...

Dat alles vormt een mooie combinatie van 'kennis', aanvoelen en steeds bewuster ZIJN...


Copyright © 2020 JeZelf Zijn