Over mij


Over mij

Mijn naam is Tania Van Assche en ik ben enorm geboeid door het mens zijn en hoe je het leven hier kunt beleven. En je bent daarin veel vrijer dan je denkt, maar je hebt dat misschien nog niet echt onderzocht. Daar ligt mijn passie, om jou te laten zien en te laten ervaren hoe jij steeds meer je ware Zelf kunt zijn en jouw leven een vorm kunt geven die bij jou past. 


Hoe het voor mij begon...


Ik begon voor het eerst te ademen in mijn leven hier op aarde in 1975. Op jonge leeftijd observeerde ik de wereld om mij heen al heel aandachtig en zag en voelde ik al snel wat er binnenin mensen gaande was, onder de rol die ze vaak uiterlijk speelden. Omdat ik die tegenstrijdige signalen toen niet zo goed begreep, was ik eerder stil en voorzichtig. 


Mijn ouders hadden het intussen niet altijd gemakkelijk met zichzelf, waardoor ik soms in heftige situaties terecht kwam en niet altijd kind kon zijn. Vooral de onvoorspelbaarheid van mijn moeder was moeilijk voor mij en om niemand tot last te zijn, zette ik vaak mijn eigen gevoel opzij en paste ik mij telkens aan haar en anderen in mijn omgeving aan.


Ik probeerde zo goed mogelijk mee te spelen, lief te zijn, altijd klaar te staan,... maar vanbinnen voelde ik me vaak eenzaam, onzeker en niet goed genoeg. Dat heeft in belangrijke mate mijn ego-persoonlijkheid gevormd en ik dacht dan ook dat ik zo was en dat ik daar iets moest aan doen. 


Mijn weg zoeken...


Mijn mama stierf net voor mijn 18e verjaardag en toen gaf mijn vader me wel wat meer ruimte. Maar het had er al behoorlijk ingehakt en het eerste wat ik wou, was in alles nog perfecter worden om niet meer die pijn van afwijzing te moeten voelen. Ik raakte nog verder van mezelf verwijderd, helemaal in de ban van mijn onzekere ego en streefde naar een nog mooier beeld van mezelf.


Ik wou nog meer mijn best doen en ging op zoek naar oplossingen voor negatieve emoties en situaties. Want dan zou ik gelukkig zijn, dacht ik. Ik ging volop aan mezelf werken en volgde heel wat cursussen, las spirituele boeken en zocht naar tools om van het onaangename af te komen, om los te laten. Toch voelde ik me nooit écht vrij vanbinnen. 


Tot ik zo'n 18 jaar geleden via een vriendin in een meditatietraject rond bewustwording terecht kwam. Daar werd ik gaandeweg weer naar binnen en bij mezelf gebracht. Het was het begin van een enorm boeiend en ook wel confronterend groeiproces.


MeZelf steeds meer vinden...


Maar dit keer was het anders, ik hoefde niet meer te werken aan mezelf. Ik leerde mezelf weer voelen (de vreugde, maar ook mijn pijn) en werd me gaandeweg bewust van iets groters in mij, van mijn ware natuur, van waaruit ik kon zien hoe mijn ego-persoonlijkheid zich gevormd had. 


In dat ruimer leren kijken merkte ik steeds duidelijker hoe ik me verloren had in die rol, wat ik ervan gemaakt had, hoe bijna alles in mijn leven van daaruit ontstaan was, hoe vaak ik gevlucht was in mijn hoofd, in iets doen of willen oplossen,... en hoe ik me vaak had afgesloten om mezelf te beschermen en hoe beperkend dat allemaal was. Heel wat puzzelstukjes vielen eindelijk op hun plek.


Dat is de mooiste verschuiving die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, me van buiten naar binnen focussen en die verbinding met wie ik echt ben, met mijn ziel, weer gaan voelen. Het geeft me rust en stabiliteit en ook de helderheid om in elke situatie te weten wat ik moet doen, hoe ik ermee om kan gaan. Ik ervaar het als thuiskomen...


Ik vind het fijn om nu dat onderscheid te kunnen voelen, wanneer ik vanuit mijn ego in iets sta of wanneer ik het benader vanuit mijn ziel. Want vanuit mijn ego zie en doe ik andere dingen (vanuit angst en zelfbehoud), dan vanuit mijn ware Zelf (vanuit vertrouwen, verbinding en liefde).


Ik vind het ook enorm boeiend om steeds duidelijker te zien hoe alles in elkaar zit, hoe het universum werkt, hoe we die onderliggende subtiele energie kunnen ervaren, hoe we hier creëren, van waaruit we reageren,... en dat je eigenlijk nergens hoeft in te blijven hangen. Mijn bewustzijn daarin verruimen is iets wat nooit zal stoppen voor mij, omdat ik nog elke dag merk dat het mooier en gemakkelijker wordt als je je eigen energie en focus kunt hanteren.  


Intussen geniet ik ook volop van de eenvoudige dingen zoals een goed boek, samen zijn met vrienden, lekker koken, verdwalen in de natuur, weekendjes weg, nieuwe mensen ontmoeten, luieren, lumière cinema, cultuur, geïnspireerd en gefocust werken,... 


Verder ben ik mama van Noa en Anouk, 2 dochters van 19 en 16 en plus-mama van Emma en Romy. Ook geniet ik van de relatie met mijn vriend Alex, van het onderweg zijn, van de liefde en de uitdagingen die we daarin samen ervaren.


En... voel ik me heel dankbaar voor alles en iedereen bij wie ik kon en nog steeds kan groeien en wat we samen delen. Kortom, ik leef, geniet en creëer hier graag op aarde.


Trainingen en verkenningen


Vanuit mijn grote nieuwsgierigheid in mensen en het leven ga ik dan ook heel graag op onderzoek.

Doorheen de jaren heb ik me verdiept in verschillende Zelf-ontwikkelingsmethodes en opleidingen, zowel in de eerder psychologische als de spirituele visie. Ook hoe de wetenschap kijkt naar energie en bewustzijn boeit me mateloos.


Zo volgde ik enkele jaren de opleiding Psycho-Dynamica, daarna Life Coaching en Relatie Coaching,  Mindfulness en Mindfulness Based Cognitive Therapy, Kinderen coachen vanuit ZIJN, Yoga en nog heel wat meditatietrainingen waaronder Je Lichtlichaam Ontwaken, Lichtlichaamsbewustzijn, Ego Overstijgen,...


Ook behoorlijk wat boeken, filmpjes en podcasts over psychologie en bewustzijn heb ik verslonden. Maar waar ik nog het meest uit geleerd heb, is toch wel het ook allemaal ervaren in HET LEVEN zelf.

En ik blijf mezelf hierin verder ontwikkelen, vanuit een diep verlangen naar "wat is er nog meer" om te ontdekken over wie we zijn en hoe het leven in elkaar zit. 


Gaan we samen op pad... 


Vanuit mijn ware Zelf leren leven en daar steeds bewuster van zijn, heeft al zoveel in mij veranderd.

Wil je graag weten wat deze visie voor jezelf en in jouw leven kan betekenen? 

Dan laat ik jou dat heel graag zien en ook zelf ervaren....


Copyright © 2022 JeZelf Zijn