Ego overstijgen


Wat is het ego nu precies? Het ego betekent letterlijk "ik" en het staat voor een omschrijving van wie je denkt dat je bent. Doorheen jouw leven ben je je een beeld gaan vormen van jezelf, door toedoen van je opvoeding, de mensen in jouw omgeving en de conditionering van de maatschappij waarin je leeft.


Zo heeft er zich een heel verhaal gevormd: jouw naam, jouw rollen, jouw eigenschappen, jouw overtuigingen,... Je bent gaan geloven dat jij dat bent en daar vorm je al meteen je eigen beperkingen, vaak zonder dat je het zelf door hebt, want vanuit dat beeld reageer je op de mensen en situaties in jouw leven.


Dat deel van jou is ervan overtuigd dat het los staat van anderen, dat het kan tekort schieten, dat het zich moet bewijzen, dat het dingen moet doen om gezien en geliefd te worden,... Het bevat alle gedachten en gevoelens waarvan jij denkt dat ze bij je horen. Het is het totaalplaatje van jezelf waarin je duidelijk hebt ‘hoe je jezelf wilt tonen’ en ‘hoe je niet gezien wilt worden’.


Het ego is dan ook niets om tegen te vechten of vanaf te willen, maar om bewust te zien dat het vaak is blijven hangen in oude herinneringen en angst heeft voor de toekomst, waardoor het jou belemmert om te groeien en te zijn wie je diep vanbinnen bent.


Want het ego heeft een sterke neiging om jouw verhaal te beschermen en/of verder uit te bouwen, om te blijven hangen in situaties, om vast te houden en de controle te nemen vanuit je denken,... 

Tot... er een moment komt dat je dit beetje bij beetje gaat zien.


Om die shift te maken is de meditatiecursus "Je ego overstijgen" een prachtige tool om jezelf op een diep niveau te gaan verkennenen om het "spel" van het ego te doorzien, waardoor het zijn greep op jou zal verliezen.

De zes modules van het traject “Je ego overstijgen” kun je in principe elk afzonderlijk volgen, maar ze werken eigenlijk wel heel mooi samen. Elk volume maakt een ander aspect van het ego zichtbaar, waardoor je steeds beter ziet hoe het jou gesaboteerd en klein gehouden heeft. 


Met de meditaties leer je jouw energie verhogen, zodat je kunt kijken vanuit een ruimer bewustzijn naar de rol van je ego in al die praktische zaken in jouw leven zoals: jouw relaties, wat je doet met je lichaam, waarom je nog geen overvloed durft toelaten, hoe je meer vrijheid kunt ervaren,...


We beginnen met je openstellen voor je ware Zelf, je in dat bewustzijn begeven, daarop vertrouwen, de vrede en inspiratie voelen van waaruit je kunt kijken naar jezelf en naar jouw leven op aarde. De volgende volumes leggen specifieke accenten in de belangrijke gebieden waar het ego heel actief is, namelijk in jouw emoties, jouw gedachten en de vele verlangens en verwachtingen van jezelf en van anderen. Want dit heeft de grootste invloed op wat jij doet of net niet doet in jouw leven. 


Om je een idee te geven van de meditaties die hierin aan bod komen: helder blijven bij negatieve emoties, bevrijding van herhaling van het verleden, innerlijke vrede verdiepen, pijn en geblokkeerde emoties loslaten, jezelf bevrijden van onvervulde verlangens, je verlangens afstemmen op je ware Zelf, je ieder moment openstellen voor de kans, geïnspireerd leven, jouw gedachten op een nieuwe manier benaderen, jezelf bevrijden van beperkende overtuigingen, loslaten van gedachten vol zorgen,...

 

In de laatste volumes ga je deze staat nog verdiepen zodat je een nieuwe jij kunt ervaren. Je leert je eigen waarheid ontdekken, hoe je voorbij de behoefte aan goedkeuring kunt gaan, hoe je jezelf kunt vergeven en bevrijden van jouw verleden en hoe je al deze aspecten ook in anderen kunt herkennen. 


Deze cursus brengt jou in het besef dat er niets is om aan te werken, dat je mag ZIJN en het gewoon mag zien waar het ego het nog van je overneemt, waardoor je bewuster kunt kiezen naar wat in jou je luistert. Want dat bepaalt jouw beleving. Het is zo verrijkend om dit te zien en het geeft tegelijk een diepe rust en nieuwe energie om de dingen anders aan te pakken, om in die nieuwe stroom van bewustzijn te zijn.

Dit traject kun je in groep of individueel volgen op je eigen tempo, bij mij of online.


In groep zitten we samen per volume op:

ZA 16 maart 2024 van 10u - 16u30: Opnieuw geboren worden

ZA 13 april 2024 van 10u - 16u30: Emoties transformeren

ZA 11 mei 2024 van 10u - 16u30: Je begeertelichaam evolueren

Je krijgt de hele cursusdag, 12 begeleide meditaties op mp3 en elke maandag en donderdag een mail om te reflecteren en ook nog persoonlijke begeleiding gedurende 4 weken.

Je betaalt € 170,- voor het hele pakket.

Wil je liever enkel de dag bijwonen, dan betaal je € 95,- en als je wil herhalen kan dat aan € 60,-.


Wil je liever individueel?

Bij elk volume nemen we een maand de tijd waarin je 2 sessies krijgt van 1u30 of 1 sessie van 3u, 12 begeleide meditaties op mp3, elke maandag en donderdag een mail om te reflecteren en ook nog persoonlijke begeleiding gedurende 4 weken, zodat je heel intens gesteund wordt bij het steeds meer doorzien van de rol van het ego in jouw leven.


Wil je toch liever wat meer tijd nemen, dan kunnen we afspreken om het een beetje meer te spreiden.

Je betaalt € 230,- per volume.


Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!