Anders kijken naar helpen


Sta jij altijd klaar om iemand te helpen? Als je gevoelig bent, voel je al snel de nood bij iemand anders. Je herkent de pijn en wil die mee verhelpen. Dat is op zich een mooie kwaliteit, zolang je jezelf er niet in verliest. En dat gebeurt misschien nog te vaak, je durft geen nee zeggen, je denkt dat je moet luisteren, mee een oplossing moet zoeken,...


Ook in de maatschappij wordt een ander helpen heel sterk aangemoedigd. Toch valt het me op dat we daarbij vooral iets willen oplossen, maar niet altijd dieper gaan kijken, naar wat het gecreëerd heeft...

Daardoor blijven we onbewust heel wat situaties in stand houden, blijven mensen naar je toe komen met dezelfde verhalen,... Hoe help je dan?


Op deze avond gaan we op een nieuwe manier kijken naar "helpen", zodat je het onderscheid ontdekt tussen helpen vanuit je ego (wat meestal gebeurt) en helpen vanuit je ware Zelf. 


Want het ego heeft dat ruimere beeld niet, waardoor je al snel de neiging hebt om iets te "doen", in de hoop dat het weer wat lichter en aangenamer is, maar dat heeft slechts een tijdelijk effect. Als je het probleem leert zien vanuit een ruimer bewustzijn, kom je bij andere inzichten en kun je de groei van een ander ondersteunen zonder jezelf te verliezen, dan help je ook echt.


Maar ook jij komt aan bod. Ben je klaar om ook jezelf eens onder de loep te nemen, waarom je zoveel wil helpen, want daar zit nog iets bij jou. Hoe kun je daarin je grenzen beter voelen en aangeven? Hoe kun je jouw energie daarin verzorgen?

We zien elkaar online op do 2 mei 2024 in een ZOOMsessie van 20u tot 21u30.

Jouw investering voor deze avond is € 25,-


Wil je er graag bij zijn?